måndag 5 januari 2015

Nyårsafton 2014

Det nya året firades in i lugn och ro hemma hos oss med goda vänner. Vi började nyårsfirandet med familjen innan gästerna hade anlänt med en god middag följt av lite lek. Senare for vi ut och tände tomtebloss. De var i riktigt lagom spänningsnivå för Colin. Raketerna som smälldes runtomkring oss blev han rädd för. Han blev bara mer och mer rädd för smälljudet, även när vi var inomhus. Till sist började vi förklara att det var en lastbil som lastade stenar på flaket och att det var det som lät. Han lugnade sig lite med den förklaringen men hela kvällen och varje gång han hörde ljudet av en smällare pep han "lastbil" och var riktigt ynklig. Nattningen var rätt så utdragen och han var rädd och ynklig men till slut somnade han och sov rätt så bra hela natten.

Vi körde knytkalas med en massa plockmat med gästerna. Jag hade hand om det söta och det blev mangopannacotta, cakepops och minicupcakes. Sen hade vi också cocktailpinnar, ostar och kex, frukter, choklad och batonger. Jag tror det var allt om jag inte glömde något...

 Minicupcakes på gång. Här fick jag förresten stöka och på i lugn och ro. Björn var med Colin till läkaren. Colin hade börjat halta lite för några dagar sen så det kollades upp. De röntgade benet som tidigare i höst hade en fraktur men det hade läkt fint så det var inget med det. Varför han började halta är ännu ett mysterium.

Lek med familjen innan gästerna kommit.

Dukningen, innan alla godsakerna kommit fram.

Och här satt vi då hela kvällen, och smaskade på allt gott och lät munnarna gå i ett. Tack kära vänner för en trevlig kväll!

 På nyårsdagen sov Colin faktiskt lite längre än vanligt och vi njöt av en förmiddagsfrukost!
Några tankar om det gamla året och förväntningar på det nya året skall jag försöka plita ner i ett skilt inlägg.

Therese

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar