onsdag 10 november 2010

Ordlista

Alla kanske inte förstår vad det är som är på gång gällande studielivet om man inte är involverad i det själv så här kommer en liten ordlista om det är någon som är intresserad:

Cella Nova: Eller kort bara Cella är Studentföreningens extremt fina krog i Rewell Center. Här ordnas sitzer, temakvällar m.m. Varje hankeits favoritställe!

Gulnäbb (gulis): Det är den som är etta, första årets studerande.

Halare: Varje hankeit bör ha en. Festa, sov – gör vad som helst iklädd denna. Prydlig och vit (ren) ska den inte vara länge. Fås efter spexet! Måste förtjänas.

Halarmärke: Diverse märken som sys (eller limmas) fast på halaren. Märken finns bl.a. att köpas i IB. Märken från andra skolor är givetvis tillåtet.

Hankeit: En som går/har gått på Hanken i Vasa eller Helsingfors. Det finns ingen hankeit i Åbo!! Registrerat brand av Studentkåren.

Hanken: Registrerad förkortning av Svenska handelshögskolan – den enda riktiga Hanken. Det finns alltså inget som kan eller får kallas Hanken i Åbo, ÅboHanken eller Hanken vid Åbo Akademi!

IB: IntresseByrån. Studentföreningens egen bokhandel.

Ollis: Oliver´s Inn. De svenskspråkigas studerandes stamkrog i Vasa. Besöks oftast på tisdagar.

Sitz: Fest med tillhörande mat, dryck och sång. Hankens sitzer ordnas i studentföreningens krog, Cella Nova.

Spex: Gulisarnas program för att få ta halarna i användning. Ordnas i oktober.

SSHV: Studentföreningen vid Svenska handelshögskolan i Vasa. En del av SHS. Alla som studerar i Vasa och som betalt kåravgiften är medlemmar i SSHV.

Studenthälsan: De studerandes egen hälsovårdsstiftelse. Finns på Hartmansgränden.


Kanske en eller annan sak blev klarare för några läsare. :)


Källa SSHV:s hemsida .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar