torsdag 13 juni 2013

Färggrant från trädgården

Ett säkert tecken på att våren och sommaren är här brukar vara när bärlagret i frysen börjar sina. De senaste åren har jag haft lyckan att få plocka en del bär hos pappas. Under denna vinter har vi haft tillgång till svartvinbär (de är nog slut för längesedan tyvärr) rödvinbär och havtorn. Ännu har vi en liten påse kvar av både de röda vinbären och havtornen men det är nog inte mycket.
Tanken med rödvinbären var att jag skulle göra saft av dem men istället har jag bl.a. satt dem på morgongröten och använt i bakverk. Frusna bär är perfekt att sätta i morgongröten eftersom de snabbt kyler ner gröten. Havtornen brukar vi blanda med yoghurt eller kvarg.

Nu finns det inte mycket rödvinbär kvar i frysen så det gäller att njuta ordentligt av de återstående portionerna som det räcker till.

Havtornen blandar jag gärna med kvarg, granatäppel och kiwi. Fräscht och mättande!

Therese

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar