torsdag 21 april 2011

Påsklov

Nu har mitt påsklov börjat. Det känns skönt att veta att jag kommer att kunna skriva på kandin utan att ha en massa annat som måste göras. Lite ledig kommer jag nog också att ha. Men en massa skrivas kommer det att bli.

Här kommer en kort bildserie om vad vi gjort den senaste veckan.

Vi har inlett påsken och ätit påskägg.





Förra veckoslutet hemma hos svärföräldrarna fick jag en sån lust att bygga pussel så jag lånade hem två stycken. Även om jag inte skulle tid har jag ändå suttit en stund varje kväll och pysslat. Det är ju så himla avslappnande.


Jag har fortsatt att sticka på pippitröjan.

Under mina färder mellan Vasa och Pedersöre när jag har gjort undersökningar till kandin har min mumintermos varit en god vän. Jag fick den av Monica som en motivationspresent.

Förra veckoslutet inledde vi grillsäsongen. Tyvärr är affärerna ännu inte riktigt redo på grillsäsongen, i alla fall inte de mindre, därför fick vi nöja oss med korv och Kebakkor. Men gott var det i alla fall!


Nu hoppas jag att solen kommer att visa sig i Finlands soligaste stad idag så att jag kan sitta ute på balkongen och njuta.

Trevlig påsk till er alla!

tisdag 19 april 2011

Nya tatueringar

Det som det alltså tisslat och tasslats kring så mycket. Och det som jag varit så hemlighetsfull med kommer här! I fredags var vi och gjorde nya tatueringar.
Den som jag gjorde är en kompass med ett yin och yang märke i mitten. Jag har funderat länge på vad som skulle vara motivet på nästa och helt plötsligt slog det mig en dag när jag satt och slösurfade. Hade tänkt redan tidigare att göra en till tatuering i vinter men eftersom att jag inte kom på något som jag ville ha och som kändes rätt så tänkte jag att jag får fundera till nästa vinter. Jag vill helst inte göra någon tatuering när det nu blir till sommar. Risken för infektioner och liknande är mycket större då och detta var nu i senaste laget. Men som sagt plötsligt visste jag exakt vad jag ville göra.

(Tatueringen är inte helt läkt ännu och innan jag tog fotona hade jag just tvättat den. Därför finns det lite vattendroppat här och där och den är ännu lite skrovlig på ytan)


Jag har flera gånger velat fram och tillbaka mellan en kompass och ett yin och yang märke. Men aldrig tänkt tanken på att kombinera dessa. Eftersom att jag vill ha mycket djup i tatueringen och en ordentlig tanke bakom den så kändes både en kompass och ett yin yang märke var för sig för simpelt för mig. När tanken kom på att kombinera dessa visste jag med detsamma att det var alldeles rätt och kunde knappt vänta tills jag skulle få fara och göra den. Jag har sketchat på många olika varianter innan det blev just denna. Det var främst ringen som jag hade många olika idéer på.


Tatueringen symboliserar två saker men som ändå smälter in i varandra. Kompassen skall fungera som en vägledning genom livet, vid svåra beslut och stora vägskäl. Yin yang symbol symboliserar balans. I livet måste det finnas både bra saker och dåliga saker för att man skall uppskatta det fina i livet. Därför är det också viktigt att det finns balans i livets val. Ibland är det inte den lättaste och kortaste vägen som är den rätta. Ibland måste man passera de mörka och gråa stigarna för att komma till en solig och blommande äng. Det blev väldigt bildligt här nu men det är lättare att beskriva hur jag tänker med metaforer.




Den sitter alltså på mitt högra den, på ytter sidan. Inte helt bak på vaden utan lite mera framåt.

Denna tatuering var helt annorlunda än mina rosor. Både till hur den har betett sig nu efteråt och hur det kändes när den gjordes. Eftersom att det inte är några skuggningar utan allt är täckt så gjorde det mycket ondare när den gjordes. Konturer gör nämligen ondare än skuggningar, i alla fall för mig. Den tog ca. 45 min att göra. Dessutom har den inte varit lika svidande sjuk efteråt. Istället har det varit en packande känsla och mera ondare. Dessutom har den betett sig annorlunda vid smörjning. Konstigt hur det kan vara så olika. Men det är i alla fall skönt att jag kan sköta den själv och inte behöver ha någon som tvättar, smörjer och tejpar hela tiden.

Nu är det bara att börja planera nästa. Tänk hur snabbt man glömmer smärtan..

Björn passade också på att göra en till tatuering. Jag tror att bilderna talar sitt klara språk så ni får ingen utförligare detaljerad information om den. Det är alltså en dödskalle med en hatt på (hans efternamn är Hatt), trumpinnar i bakgrunden (för att symbolisera honom som trummare) och ordet Passion (eftersom att just musik är hans passion).




Kommentera gärna och säg vad ni tycker om just dessa tatueringar. Eller tatueringar i allmänhet. Jag vet att det finns många olika åsikter om dessa kroppsutsmyckningar. Mina tatueringar är en del av mig och jag skulle aldrig vilja ta bort dem!

tisdag 12 april 2011

Sluta stressa dig genom livet!

För varje vecka som kommer och går tänker jag att "bara denna vecka är över kan jag andas ut". Varför stressa igenom varje vecka bara för att det är mycket att göra. Tiden går redan alldeles för snabbt och alltid hinner man inte med. Varför skall jag dessutom ha den känslan varje dag att "oj bara det blir en ny vecka". Nästa vecka kommer ändå att vara lika fullspäckad som föregående. Fastän kalendern kan gapa tom ända fram till söndag kväll fylls den ändå snabbt med sånt som måste göras.
Nu skall jag försöka att inte stressa igenom varje dag lika mycket. Ta det lite lugnare och hinna njuta av de små sakerna. Ta tag i sticksömmen om kvällarna istället för att fördriva alldeles för mycket tid med att bara slösurfa. Jag ogillar väldigt mycket hur långa och många stunder jag kan spendera framför datorn och bara göra "onödiga" saker. Från och med nu blir det skärpning- försöker åtminstone.
När jag orkar ta fram kameran skall jag visa min nya mössa som jag redan förälskat mig i. Den är perfekt nu på våren när man tar lite längre promenader, speciellt för mig som får öronvärk till och med på sommaren när jag cyklar och det blåser om öronen. Men det blir som sagt en annan dag när jag orkar dra min bakdel ur soffan.

Ha en skön kväll!

måndag 11 april 2011

Jag stickar igen

Sitter med flera olika dokument och försöker plita ner lite ord i varje. Idag skall jag äntligen få börja på med min undersökning. Jag ser för en gång skull fram emot att köra ca. 100 km. norrut och sedan 100 km. söderut igen samma kväll. Äntligen börjar det hända något. Men det är nu så mycket kan gå så fel. Har jag de rätta frågorna? Observera allt som sker. Missar jag någon viktig del? Men det är ju trots allt inget revolutionerande jag skall komma fram till. Det är bara en liten kandidatavhandling som inte kommer att publiceras någonstans. Lite tråkigt att de inte publiceras, men å andra sidan kanske det är bäst att öva på något mindre innan det är dags för det stötte arbetet.
Underbara nyheter: Jag har hittat motivationen till att sticka! Nu vill jag helst av allt bara sätta på en film och sticka. Men som vanligt finns ingen sådan tid. Men nu har jag i alla fall längtan efter att låta stickorna glöda! Jag tänkte göra klart de här sockorna innan jag börjar på något nytt.. Pippitröjan borde också ses över...
Pausen är över. Dags att återgå till mina dokument.
Ha en trevlig måndag!

söndag 10 april 2011

Reckless Love, Komia, 8.4

I fredags fick jag äntligen se ett band live som jag länge velat se. Nämligen Reckless Love. De spelade vid Komia i Kokkola. Jag hade väldigt stora förväntningar och bandet levererade. Det som förstörde helheten var nämligen stället. Den "avdelningen" som de spelade på är annars helt i min smak. De spelar precis sådan musik som jag vill höra och där finns dessutom ett dansgolv. Det är inte många ställen man får dansa till mera heavy musik men där går det. Stället är alltså bra i sig själv. Inget minus att bartendern dessutom har en grym stil! Men det finns ingen ordentlig scen, det är nämligen ett rätt litet ställe så det skulle nog inte rymmas någon större scen dit heller. Men detta gör att man ser Väldigt dåligt! De som stod längst fram hade turen att se bra men vi som stod lite längre bak fick mest lyssna på musiken eller sträcka sig upp på tårna nu som då.. Vi som annars brukar ha en tendens att stå väldigt långt fram höll oss lite längre bak denna gång. Stället var nämligen fullt med mindre tjejer som fullkomligt avgudade bandet och med såna vill man helst inte stå och trängas på ett litet ställe. Speciellt inte eftersom att vi körde nyktert då vi hade bilen med oss.
Jag är trots allt grymt imponerad av bandet. De hade en riktigt bra show och deras musik är ännu bättre live! Jag längtar tills jag får en möjlighet att se dem på ett bättre ställe med en större scen. Och förhoppningsvis har de kommit ut med en till skiva då så att de har mera material att använda sig av.
Summa sumarum: det var en jätte bra keikka musikmässigt men stället drog ner på helhetsupplevelsen. Jag vill absolut se dem igen! Finland levererade! Det är aldrig fel att titta på snygga och vältränade musiker!


Klicka på bilderna för att se dem i större format!

















En hektisk vecka väntar med tre undersökningar! 3 maj känns skrämmande nära, men jag väntar ändå ivrigt på att den dagen skall komma!
Ha en trevlig vecka!

torsdag 7 april 2011

Kanelbullar

I eftermiddags blev jag så otroligt snål på kanelbullar. Sagt och gjort så hade jag börjat med degen. Och nu två timmar senare har jag redan ätit fem stycken. Det finns inget som kan vara så gott som nygräddade hemlagade kanelbullar. Och detta recept som jag prova idag var en riktig hit. Ett nytt recept som säkert kommer att användas fler gånger.
Resten av kvällen skall jag inte göra något speciellt. Länge sedan jag haft en helt ledig kväll och det skall jag ta vara på med en lång dusch och fotbad. Underbart!
Trevlig torsdagskväll till er alla!





Smaskens!!

Min tid som VL är snart över

Bingopizzan igår blev riktigt lyckad. Långt ifrån alla som hade anmält sig dök upp men vi hade det trevlig vi som deltog. Mätta magar fick vi dessutom eftersom att vi hade mycket pizza över.
Jag har börjat tro att jag reagerar på något där ute. Igår kväll blev jag helt plötsligt riktigt täppt i näsan och jag känner inte mig alls trött eller att det är frågan om en förkylning. Kanske det är av allt damm ute som kommer när vägarna sopas och all sand och grus skall bort. Jag hoppas på det. Jag har aldrig nämligen varit allergisk mot något, bara sett Björn nysa och snora ofta om vårarna. Det är inget jag skulle vilja drabbas av precis.
Nåväl, bara hoppas att det är övergående. Detta veckoslut har jag nämligen massor som skall ske. Fredag, imorgon, så skall min bil som övervintrat i garaget startas upp och besiktas. På kvällen bär det av till Kokkola för en keikka. Som jag har längtat efter att få se detta band, ända sedan jag hörde dem första gången. På lördag har Björn bandkväll och jag skall börja ta itu med min undersökning. Jag skall träffa en kvinna från det andra caseföretaget och diskutera intervjuerna och lite praktisk information. På kvällen hoppas jag att Emmi har lite tid för mig och att vi kan hitta på något.
Under veckoslutet måste jag har klart mina intervjufrågor så att jag sedan hinner diskutera dem med min handledare på måndag innan intervjuerna sätter igång. Eftersom att det inte blev något i tisdags så har jag nu mera tid att fundera och ändra och det är kanske bäst så. Även om det kommer att bli stressigt i slutet att skriva och analysera allt.
För att inte bryta traditionen om väderbloggen måste jag väl säga ett par ord om vädret också. Det är typiskt att idag när jag skulle ha hur mycket tid som helst att sitta på balkongen och njuta av solen så visar den sig inte. Igår när jag var upptagen hela dagen så kom den fram och liksom hånflinade åt mig för att jag hade alldeles för mycket att göra och inte hann umgås med henne. (Solen är en hon, visst?) Nu menar jag inte att jag önskar att solen är i moln de dagar jag har det stressigt. Men jag skulle önska att hon behagade visa sig de dagar jag har det lite mindre stressigt också. Det är inte lätt att göra alla nöjda..
Förresten, posten som verksamhetsledare för SSHV har nu ledigförklarats. Så nästa läsår kommer jag inte att fungera som verksamhetsledare mera. Det känns både bra och dåligt. Jag har trivts väldigt bra och jag har lärt mig massooor! Jag skulle aldrig kunna så mycket om mötesteknik och föreningsverksamhet om jag inte tagit denna chans. Jag har också lärt mig mera om mig själv och hur andra människor fungerar. Alla är inte lika. Vissa kan ibland behöva en spark i baken för att få något gjort, det som verkar självklart för mig är för andra helt oförståeligt och en del tenderar att ta på sig alltför mycket ansvar och hinner inte med. Men givande har det verkligen varit. Kan absolut inte säga att jag ångrat det! Jag skulle kunna rabbla upp en massa saker som jag lärt mig och det som jag uppskattat. Men istället tycker jag att ni som ens är lite intresserade skall söka! För allt som man lär sig under året kommer att uppskattas i arbetslivet senare! Allt är till fördel för dig! Jag hoppas det är många fina ansökningar som lämnas in så att vi även i nästa år får någon som bryr sig om IB som sitt lilla barn.
På tal om IB så måste jag nog börja göra mig klar för veckans sista IB öppethållningstid som börjar kl. 14.
På återseende! God fortsättning!

onsdag 6 april 2011

Vår tid - Vårt Land



Hittade denna låt när jag slösurfade lite. Vad tycker ni om den? Jag tycker att den har ett bra budskap och texten är relevant. Men jag tror inte att den kommer att uppnå något spektakulärt.. Eller? Har ni tankar om den? Annars tycker jag att den är en skön låt och ett bra initiativ!

Snart skall jag och käka pizza och spela bingo!

Önskeskorna

Igår när jag traskade till skiftesmiddagen invigde jag mina vita converse för våren. När man äntligen kan använda vita tygskor utan att hoppa mellan vattenpölar hela tiden är det vår. På en del ställen har de till och med hunnit sopa vägen och det är så underbart när vägarna blir bara! Men idag visar vädret sig åter inte från sin bästa sida. Dimmigt och fuktigt väder. Men rätt så varmt åtminstone. Men vad händer egentligen med min blogg.. Den har blivit till en väderleks observerare. Men för mig har vädret så enormt stor betydelse när det kommer till humöret. Jag påverkas väldigt lätt av om det är solsken ute eller grått och trist som idag.. Men nu ser det faktiskt ut att bli lite bättre till eftermiddagen.
På tal om skor. Jag skulle väldigt gärna ha ett par sådana här. Men de får nog vänta tills lönen börjar rulla in. Hur mycket jag än skulle vilja ha dem på mina fötter genast..

Bild härifrån


Jag har just varit och beställt pizzor tills ikväll och det är flera än förra året kan jag säga. Roligt att så många vill delta!
Idag åker förresten Pappa och Monica till turkiet. Ha en skön resa! Hoppas vädret*visar sig från sina bästa sidor! NJUT!

Ha en trevlig fortsättning!

*varför skall jag blanda in vädret i var och varannat sammanhang..?

tisdag 5 april 2011

Ingen undersökning idag

Det blev inga intervjuer idag. Deltagarna hade blivit magsjuka. Tråkigt men inget man kan göra något åt. Istället kunde jag ju delta i "Skiftesmiddagen". Ordet inom citationstecken eftersom att ingen från den gamla styrelsen som inte är med i nya styrelsen deltog. Men vi hade trevlig vi som var.
Imorgon är det den legendarisk bingopizzan som står på tur. Alla ni hankeiter som inte anmält er. Gör det senast kl. 12 imorgon, onsdag, till mig via mailen eller på listan i tidningsläsesalen. Evenemanget blir alltså 19. på Cella. Kolla tidigare utskickat mail för mera information. Vi hoppas att det blir många deltagare.
Dags att ta fram papper och penna.. Sudda, ändra, göra om.. Men jag har det i huvudet åtminstone!

Trevlig fortsättning på kvällen!

Om någon hittar min stickmotivation. Vänligen returnera den så snabbt som möjligt! Jag saknar den men kan inte hitta den hur mycket jag än försöker..

Snart e sommaren här, visst?

Vilket underbart vårväder vi har fått idag. Åtminstone här i Vasa. Hoppas det blir lika vacker väder till veckoslutet så man hinner njuta av vädret då. Lite väl mycket att göra för att jag ska ha tid att sitta på balkongen och ta det lugnt. Längtar till sommaren i hemgården. Vi skall grilla, njuta av varma sommarkvällar och känna efter hur skönt det är att inte ha några skolsaker som ligger och lurar bakom hörnet. Jag kan knappt vänta! Bara ca. 6 veckor innan jag börjar jobba. Tänk så lite!
Bjuder på en somrig bild för att riktigt få känna smaken av jordgubbar och solen som värmer!


Känner ni smaken?


Trevlig fortsättning och jag hoppas så många som möjligt har tid att njuta av vädret!

måndag 4 april 2011

Hjulet rullar fortsättningsvis framåt

Måndagen börjar lida mot sitt slut. Som vanligt är måndagar alltid lite röriga eftersom att man inte riktigt har på klart hur veckan ser ut och oftast fattas något i kalendern. Tack o lova att det inte är många timmar kvar av denna dag.
Imorgon skall jag börja på med min undersökning till kandin. Det känns jätte spännande. Det är nu det börjar på allvar känns det som. Det som varit hittills har bara varit lite förberedning. Men trots allt är halva arbetet mer eller mindre klart. Det är nu det roliga börjar. Kommer förstås att bli lite små-jobbigt att köra minst 200 km varje kväll jag skall på en intervju. Men det är sådant man får ta, det är ju jag själv som i slutändan har bestämt mig för att genomföra undersökningen på detta vis.
Jag har förresten fört min telefon på service för det var en knapp som hakade upp sig. För tillfället känner jag mig alldeles bortkommen med en gammal modell. Det är konstigt hur snabbt man anpassar sig till nya tekniker och helt förtränger det gamla. Jag känner mig alldeles hjälplös utan internet i telefonen och för att inte tala om alla telefonnr. som jag givetvis glömde att kopiera till simkortet innan jag lämnade bort den. Lessamt är också att med högsta sannolikhet är alla bilder och sådant borta ur telefonen. Inte för att det är något viktigt bara vardagsbilder men det är oftast de som är de roliga och intressanta. Nåja kanske jag skall sluta klaga på de små I-landsproblemen nu.
Dags att förbereda lite mera inför morgondagen innan seriemaraton börjar. Jag måste alltid avsluta dagen med att bara sitta framför datorn och titta tv innan jag går och lägger mig. Jag skulle aldrig kunna sitta och läsa eller skriva på skolarbeten och genast efter det gå till sängs. Konstigt. Jag vet att många av mina studiekompisar kan sitta upp länge och göra skolsaker men det har aldrig funkat för mig.
Det var dagens svammel, bildlöst dessutom.
Ha en fortsatt trevlig vecka!
Njut av vårvädret som är på kommande!

lördag 2 april 2011

Ledig lördag

En lördag och jag har inget skolarbete som jag sådär absolut måste göra. Vet ni hur skönt det känns? Det är alldeles underbart. Visst finns det lite saker här och där som man borde göra men det är inget som ligger på och måste bli gjort idag. Idag skall jag istället ta ett pass på svärmors cosstrainer. Vet inte när jag sist skulle ha tränat. Det finns absolut ingen tid till det. Någon promenad här och där jag klämt in mellan varven men inte mer än så. Det skall bli riktigt skönt att få svettas ordentlig en gång.
Jag kom på en annan grej som jag helt glömt bort att berätta. Vi har beställ biljetter till Sauna Open Air festivalen i sommar. Jag och killgänget. Nu gäller det bara att få tag i något ställe att bo på så länge. Det är inte det lättaste kan jag säga. Några andra personer som behöver övernattningsställe just de där dagarna. Men det brukar nog lösa sig till sist. Vi är ju vana att sova i tält åtminstone..



Bild härifrån

Jag kom på en sak som jag alltid funderat på när jag läst bloggar. Nu när jag håller på att skriva min kandidatavhandling blir man väldigt medveten om referenshantering och hur viktigt det är att man anger källor så att det inte är frågan om plagiat. I bloggsammanhang har jag märkt att det är väldigt många bloggare som anger Google som en källa när man lånar bilder. För mig känns det väldigt konstigt att referera till Google. De har ju inget att göra med upphovsrätten, det är inte Google som har gjort en bild eller liknande. Om man sätter det i ett textsammanhang kanske det blir klarare; om man berättar om ett recept som man hittat på en internetsida, inte tror jag att någon skulle ange Google som källa var man kan hitta receptet. Det är (väl?) självklart att man anger webbsidan var man hittar receptet. Eller hur? En liten tanke som jag tycker man kan ha bakom örat. Alla som har skapat något har rätt att bli angivna som upphovsman, Google är nog nästan aldrig upphovsmannen till en bild..

Ha ett fortsatt trevlig veckoslut!

fredag 1 april 2011

Vad har hänt sen sist?

Oj oj nu är det igen längesedan jag har bloggat. Men de senaste veckorna har varit fullspäckade med program. Det har varit pampas firande i en veckas sträck, möten i mängd och massor, presentationer och framförande och kand 1 deadline. Jag skall försöka göra en liten sammanfattning av senaste tidens händelser..

Vi firade Pampas extra mycket på tisdag eftersom att det var Björns födelsedag.




Spännande när vinnarna skall presenteras.

Ingen vinst men glada i alla fall.

Mellan varven har jag pysslat lite också.



Dessa ljusstakar har jag fått av svärmor och äntligen har jag målat dem svarta, vilket var planen hela tiden.

Försökte visa ungefär hurudan färg de var innan och botten var det enda som inte blev målat. De var alltså lite grön-aktiga, men det syns väldigt dåligt.

Vi har gjort mat och Björn har agerat kameraman, antar att det var utav tristess.

Igår hade jag alltså min presentation av min teoridel till kandidaten. Själva presentationen gick helt okej. Finns en del saker som jag måste ändra i mitt arbete ännu. Men själva stommen antar jag att är bra. Och det känns mäkta skönt att inte behöva göra om hela strukturen. Det hade varit tungt. Men en del förbättringar och ändringar och sen är det "bara" undersökningen klar. Efter presentationen klarnade det också lite mera hur jag skall gå tillväga för att få ut så mycket av min undersökning som möjligt.
Idag skall vi fara till hemtrakterna. Det är jätte längesedan vi har varit dit så det skall bli riktigt kul och skönt att fara en sväng dit.
Dessutom har jag ju glömt bort att berätta den största glädjenyheten av dem alla! Vi kommer att få bo i mitt barndomshem i sommar! Tack pappa för att du gör detta för oss! Du har ingen aning om hur mycket det betyder för oss! För en gångs skulle ser jag mäkta framemot att flytta hem till sommaren och börja jobba. Jag blir alldeles varm inombords när jag tänker på hur super bra vi hade det där förra sommaren! Och nu skall vi få uppleva det igen. Jag är evigt tacksam!

Dags att börja packa väskan lite smått för helgen. Dock har jag ingen som helst aning om vad jag skall hitta på. Men det gäller att packa med så man klarar av allt från fest till villaliv.

Ha ett skönt veckoslut alla trogna läsare! Jag hoppas det kanske inte blir lika glest med uppdateringar nu när den stressiga perioden är över, för denna gång.