fredag 26 februari 2010

Hockey

Ikväll blir det hockey för hela slanten. Jag har faktiskt hållit mig undan hockeyn rätt så bra i detta os. Tack vare de galna tiderna. De lockar int att stig upp kl. 5 för att titta på hockey, men min sambo gör det med glädje. Men tur att matchen idag kommer på kvällen så att jag också kan joina honom i tittandet.
Inledde löpsäsongen igår och det gick bättre än väntat. Men det känns i benen idag kan jag tala om för er. Länge sedan jag haft så här mycket träningsvärk i låren. Men de botades med en lugnar och kortare joggingrunda för en stund sedan. Nu väntar jag bara på att B skall komma ur garaget(vi är i lappfors, inget garage i vasa) snart så att vi kan öppna chipspåsen och korka vinflaskan.
Imorgon skall jag till ögonläkaren från morgonen och sen på kvällen blir det rockkonsert i Kronoby. M är med i kören så inte kan man ju då missa föreställningen.
B har sportlov nu så han är ledig hela nästa vecka. Men jag däremot borde verkligen ta mig i kragen och öppna böckerna till tenterna. Men nu är jag inne i en period då jag hur bra som helst kan jobba med arbeten och presentationer men att öppna en bok och bara sitta och plugga in vad det står funkar inte för tillfället. Men tacka vet jag omtagningar.
Men nu skall jag titta till rockstjärnan med sitt nya trumset. Det sägs att det blänker..

söndag 21 februari 2010

Kalas

Idag skall vi på 5-års kalas. Sedan bär det av till vasa. Men det lockar inte att köra i detta snöväder. Tänk att det kan vara så kallt och ändå snöa. Typiskt att det inte räcker med antingen eller..
Gårdagen spenderades tillsammans med mamma. Vi strosade på stan och lunchade vid bästa restaurangen i J:stad. Jag skulle kunna äta deras mat varje dag. Vi tog en promenad i kylan, men det var i stort sett bara ute på isen som vinden blev lite för kall. Annars var det inte för kallt för en promenad. På kvällen åt vi fastlagsbullar och tittade film. Samtidigt fick mamma också ta del av mitt nya sockmönster. Sådan mor sådan dotter.. Inte många som tillbringar lördagskvällen med mamma i soffan med varsin sticksöm i handen och n romantisk komedi på tv:n. Men jag gillade det skarpt. Tack mamma för en avslappnad och rolig dag. Något positivt kommer från B:s jammdagar. Jag har tid att spendera tid med de bästa.
Nu blir det att köra ett varv via bennäs för att hämta födelsedagsbarnets present och sen avnjuta en kopp kaffe för att sist och slutligen fara hem tillbaka.
Kanske vi hinner se en film ikväll när inget I en annan del av köping kommer...

torsdag 18 februari 2010

B har kockat

Tänkte skriva av mig lite innan jag tar itu med dagens skolarbeten. Tog en liten sovmorgon och steg upp först kl. 9. Lite måste man ju njuta av sina lediga dagar. Den enorma högen med disk har äntligen försvunnit men ett mindre glas blev förlusten. Men de kan jag leva med. Glas är inte precis något vi har brist av hemma hos oss.
Jag glömde ju att säga igår att B hade gjort maletköttsoppa till lunch. Han kan om han vill och bara man puschar på honom och inte ger honom något alternativ brukar det resultera i en god lunch färdigt serverad när man kommer hem. Borde börja puscha på honom lite oftare.
Idag kanske det blir ett varv till rinken. Bara det blir lite varmare. Det är så länge sedan vi har varit och skrinnat nu så jag hoppas verkligen att det skulle bli av idag. Och min hals börjar ju faktiskt bli bättre. Tack vare min vilodag igår.
Ja, vad annat då.. Lejonen vann igår. Super!
Här kommer förresten lite bilder på min vändagspresent av B. Jag fick också en ram med foton av mig själv i. Men de är verkligen inte för allmänna ögon. Han hade verkligen inte plockat fram mina bästa sidor om man säger så.. Men roliga var de!





Jag är förälskad i min nya kanna. (vår gula vägg i köket skymtar bakom den vackra skapelsen..)

onsdag 17 februari 2010

Vad har hänt de senaste dagarna?

Bestämde mig för att inte hoppa upp på cykeln eller sätta på ett pass zumba idag. Orken finns inte kvar efter städning på cella och skolarbeten.
Längesedan jag har bloggat nu igen men de blir så lätt så när man har mycket på gång.
I helgen blev det bara ett barnkalas. Stackars R hade fått spysjukan så han kunde inte bjuda inte till kalas. Lördagen gick då åt till att springa diverse ärenden i J:stad och B beställde ett nytt trumset. Kvällen avslutades mysigt med ett glas vin och ostbricka.
Söndagen blev det kalas på kvällen. Lilla M som fyllde ett år. Vändagen till ära gjorde vi inget speciellt. Vi tog en promenad i det vackra solvädret. Efter kalaset begav vi oss hemåt till Vasa igen och jag har aldrig varit med om att en chips påse kunde tömmas så fort som den gjorde på söndagskvällen. När vi kom till vasa kände vi oss inte direkt hungriga men vi åt varsin yoghurt och efter det slog snåltanden till på chips. Vi hann knappt öppna den innan den var tömd. Men gott var det.
Hittills den här veckan har jag ägnat mig åt diverse skoluppgifter och förstås Fastlaskiainen som var igår. En lektion på morgon men sen bar det av till pulkabacken men ren kakao i termosen. Eftersom att jag skulle stå i baren på cella under kvällen var det nolltolerans som gällde. Kl. 16 bar det av till allas vårt cella för att ställa till sitzen. När vi stängde kl. 23 var kön till fontana alltför lång att jag skulle ha haft nån lust att ställa mig i den spiknykter så jag for hem tillsammans med B som heller inte orkade köa. En yoghurt och sen sängen. Tack och lov för det i dag. Jag har sett alltför många ansikten idag som har varit antingen mer eller mindre krabbisaktiga och jag avundades dem inte.
Egentligen var jag ledig från skolan idag så vi sov länge och åt frukost sent. För att fira vår lediga dag så åt vi en fastlagsbulle till morgonkaffet. Gott va de minsann. Jag hittade ett nytt recept som jag provade på. Bullarna är med kakao i och grädden skall smaksättas med kakao och sedan skall mandelmassan blandas ut med lika mycket smält mörk choklad. Nu har jag hittat en annorlunda fastlagsbulle som fallit mig i smaken. Har aldrig gillat de vanliga och traditionella.
På eftermiddagen var jag tvungen att fara till skolan ett varv för att fixa lite med ett arbete och sedan bar det iväg till cella för att städa undan gårdagens bravader. Tack som tusan för att skurmaskinen var sönder. För nu fick vi ju ha så mycket trevligare och skura förhand med mopp hela golvet. Nåja, lite bättre blev det ju i alla fall. Så bra så att man kan titta på hockey där ikväll åtminstone.
På förmiddagen hann jag också med lite skolarbeten och målprojektet. Det går framåt. Men det tar så lång tid då olika delar måste torka innan man kan fortsätta att måla. Men har jag tur borde jag hinna få dem klara den här veckan.
Och förresten jag hann få färdigt M:s klänning innan söndagen. På lördagen sydde jag i de sista
knapparna och fixade det sista. Har börjat ett nytt stickprojekt nu. Men det är nog i och för sig inget projekt bara ett par annorlunda sockor. Återstår att se om de blir mina egna eller en gåva. Beror på hur fort jag får dem klar. Har inte lust att göra detta till något stressmoment igen. Nog för att det var roligt att sticka M:s klänning men det blev kanske lite tight på slutet. Mest beroende på dålig tidsdisponering.
Nu skall vi titta inspelade tv-serier, dudesons och house. Kanske en bulle till..
Detta inlägg handlade väldans mycket om mat. Men ibland är det okej att maten står i fokus.



Vinnande pulkan, tror jag..




Halarmärket från sitzen




Den pågående stickningen.

torsdag 11 februari 2010

Snöar igen

Det snöar igen.. När skall det sluta? Nu får det räcka. Jag har inget emot att det är vinter ännu en stund men de kunde ju skuta snöa så att det inte tar så himla länge förrän det smältar bort.
Har haft finska presentationen nu på morgon och det gick helt bra. Nervositeten gjorde sig bara påmind en liten stund. Sedan gick det som det skulle. Förutom min racerfart i början. Men med lite tillrättavisning blev farten långsammare.
Har haft HankMark möte också. En del som skall planeras nu inför diverse tillställningar och offerter som skall begäras. Om lite mindre en timme blir det att dra på sig vinterstövlarna igen för att traska till skolan. Vi skall sammanställa konsumentbeteende arbetet. Jag hoppas att det inte drar ut på tiden. Men man vet ju aldrig.
Igår började jag med målarprojektet. Men konstaterade i dag att det behövs ett varv till vit målfärg för att det skall täcka riktigt ordentligt. Kommer inte att få dem klara ännu den här veckan. Men så småningom. Och det är ju också inget jag behöver ha bråttom med. Det är ju bara för skojs skull. Lådorna har B gjort i lågstadiet och jag fick lov att måla om dem för att ytterligare utrota allt träfärgat. Men nu i efterhand kom jag på att jag borde ha målat dem svart med vitt handtag istället. Då skulle de passa bättre in i hyllan som jag skall måla vit så fort det går att utnyttja balkongen igen.






onsdag 10 februari 2010

Lunch

Snart skall jag äta ärtsoppa till lunch och sedan far till skolan för en kostnadsberäkning övning. Tur att jag bara har en lektion idag för jag har ännu en del som måste skrivas på konsumentbeteende arbetet. Imorgon skall vi sammanställa det. Imorgon har jag också en finska presentation så den har jag tänkt att öva till lite också. Kanske finslipa power pointen ännu lite.
Sen när konsumentbeteende arbete är gjort kommer det att kännas som en sten som tagits från mina axlar. Hoppas bara att det blir bra. Även om det blir mindre jobb när vi är flera som skriver så är det ändå rätt så omfattande och mycket som man borde ha lärt sig efter att det är gjort. Men bara för att det arbetet är klart betyder det inte ledigt. Långt ifrån. Svenska hemtent. Kostnadsberäkning instuderingsfrågor och inlämningsuppgifter. Tentlitteratur.. And it goes on..
Men idag känns förkylningen mycket bättre. Halsen är lite sjuk men inte så jag störs av det. Jag kunde träna lite igår också. Ikväll skall jag försök hinna med lite motionering också.
Onsdag redan. Sen kommer torsdag innan man vet av det och så måste man packa för hemfärd. Och i helgen blir det barnkalas för hela slanten. Men skoj skall det bli.
Dags att värma upp gårdagens ärtsoppa.
Fortsatt trevlig vecka!

tisdag 9 februari 2010

Förkylning och hosta

Tog ut min sovmorgon och snoozade till tjugo över nio. Det var skönt . Nattens sömn var inte den bästa i och med att B har en sådan fruktansvärd hosta att man tror att han skall hosta upp sina lungor när som helst. Men när han steg upp kl 8 kunde jag sova gott en stund till.
När jag steg upp var min hals och nacke inte i bästa skick. Men nu efter kaffe och yoghurt känner jag inte av förkylningen så mycket mera. Hoppas att det bara var gårdagens halsont som varade för denna gång. Har ingen lust att ligga hemma och tillfriskna. SÅ mycket som måste göras. Och dessutom två barnkalas i helgen. Men som det känns nu skulle jag till och med kunna träna lite smått ikväll. Men det återstår att se hur det blir senare mot kvällen.
Idag skall jag skriva på konsumentbeteende arbetet. Det lockar inte. Inspirationen vill inte infinna sig. Men det är bara att ta tjuren vid hornen och sätta igång.
Nu är förresten alla delarna stickade. Det gäller bara att få ihop den och sticka kragen. Inte min starka sida. Men vi skall se vad det blir av det.
Dags för projektarbete.

måndag 8 februari 2010

Loppis

Helgen är över och en ny vecka börjar. Några större projekt som man borde hinna med denna vecka men ännu känner jag ingen panik.
Helgen blev precis så skön som planerat. Fredagen njöt vi av varandras sällskap. Maten var god och cidern kall.
Lördagen spenderades till största del i mammas sällskap. Hårfärgning och ett loppis besök. Fyndade några inredningsprylar för en billig peng. På kvällen hann jag leka med busfröna lite.
Klänningen börjar ta form och jag ser det inte som omöjligt att hinna få den klar till söndag kväll.
Igår for vi tidigt tillbaka till vasa så att vi skulle hinna njuta lite av ledigheten ännu. Solen värmde mer än den brukar och det kändes riktigt hur varmt det blev i bilen när solen lyste rakt in.
Snart blir det att fara till skolan och ha två lektioner. Ikväll blir det aerobic, om inte halsen blir värre.
Denna kombination fyndade jag, passar perfekt på vårt glasbord.


Även denna "ljusstake" för 0.90 € hittade jag. En plats på vårt vardagsrumsbord fick den.

Trevlig måndag!

fredag 5 februari 2010

Kort kort

Ett kort inlägg hinner jag göra innan jag måste göra klart maten tills B kommer hem. Potatisarna kokar på spisen men fiskpinnarna skall stekas. :)
Sen blir det att styra kosan hemåt. Ikväll skall vi ut och äta och fira alla hjärtans dag en vecka för tidigt. Vi kom fram till att det kan bli stressigt nästa helg så vi tar ut det i förskott. Bättre så än att det inte alls blir av. Jag längtar så efter maträtten som jag har planerat att äta, friterade jätteräkor med remoulade sås. Senast jag åt det var det himmelriket. Hoppas det smakar lika gott ikväll också. Sen blir det på en cider till puben och de obligatoriska nötterna. Jag kommer att trivas så ikväll. En hel kväll tillsammans med B utan att man har läxor eller annat som gnagar i bakhuvudet. Egentligen finns de nog där men jag skall glömma dem för en stund. Jag hinner nog återkomma till dem senare i helgen.
Imorgon skall jag umgås med mamma. Får se vad vi hittar på. Åtminstone borde mitt hår få lite färg i sig.
Trevlig helg!

tisdag 2 februari 2010

Handkräm, anyone?

Sitter i hobbyrummet och funderar vad mitt nästa drag är. Sitta hemma en stund till innan skolan börjar och skriva på min uppsats om finlandismer eller fara till skolan och skriva där en stund för att sedan avnjuta tisdagskaffe. Tufft beslut.
Helst av allt skulle jag stanna inne hela dagen och inte sticka nosen utanför dörren. Vädret visar sig inte från sin bästa sida idag. Men tack och lov så har jag ju inte så långt till skolan.
Gårdagens aerobic pass kändes inte lika effektivt som det brukade. Dessutom var S och M sjuka så jag hade ingen att småprata med under de enoooormt långa vattenpauserna. -ironi-
Mina händer vill absolut inte repa sig från glas torkandet. Använder handkräm hela tiden men ändå är de torra med detsamma. Någon som har ett tips på vilken handkräm som funkar bäst mot spruckna och torra händer. Jag är i desperat behov av något som verkligen fungerar. Vanliga handkrämer doftar bara gott men hjälper inte mina händer i alla fall.
Nu ska ja öppna dokumentet om finlandismer och sitta hemma och skriva en stund till.
Trevlig (ollis) tisdag!

måndag 1 februari 2010

Måndag-ny dag och ny vecka

Helgen har bara flugit förbi och en ny vecka är här. Tack och lov. Inget speciellt på schemat denna vecka. Endast aerobic ikväll. Jag kommer att njuta av yoghurt och te varje kväll i soffan precis som det skall vara.
Torsdagens sitz gick helt bra. Inga missöden. Maten räckte till och inget oanat hände. Men mina händer gillade verkligen inte att torka glas om vart annat. Jag har aldrig haft så här spruckiga och nariga händer förut. På fredagen sved det och värkte i mina händer väldans mycket men nu är de mest torra och fula. Det är handkräm som gäller 24/7. Fredagens föreläsningar vart riktigt intressanta och jag är glad att jag trotsade sömnlösheten och kravlade mig upp efter bara 4,5 timmars sömn. Resten av fredagen slöade vi bara i soffan. Men eftersom att kylskåpet gapade tomt var vi tvungna att kravla oss upp ur den sköna soffan och fara och handla ett varv.
Lördagen traskade vi på i city. Fyndade endast en topp på rea. Men en lunch på arnolds blev det och sen så fick jag en ny kruka till en blomma som har blivit så stor att den växt ur sin gamla. Den är nu i en ny vit och stor kruka.
Efter att vi varit på stan i X antal timmar så bestämde vi oss för att fara och skrinna. Vädret var inte det bästa eftersom att det snöade men det var inte så kallt så vi trotsade snöyran och skrinnade länge. Vi fick också sällskap av en liten kille som ville spela hockey med oss. Han var finsk och ca 10 år gammal. Hans namn hann jag aldrig uppfatta med pratglad var han. Vi delade upp oss på så sätt att det var jag och han mot B. Och det var inte vanligt ishockey spel. Det var strikta regler över hur man skulle spela. När man skulle passa och vem som var målvakt. Men det var nog riktigt roligt, en stund. Till slut for vi hem för att värma oss och ta det lite lugnare. Vi åt pizza och kollade film.
På söndagen gjorde vi ingenting. Gjorde lite läxor. Lagade mat och motionerade med sven och zumba. När jag hade som tråkigast bestämde jag mig för att göra budapestrulle till efterrätt och den blev riktigt god. Nu måste vi bara vara snabba att äta upp den så att grädden inte blir gammal. Det är lite tråkigt att vi bara är två här för det tar en stund att äta upp diverse bakverk och därmed kan jag inte baka lika ofta.
Snart blir det dags att inleda en ny skolvecka och det känns skönt att inte ha några speciella föreläsningar eller arbeten. Bara det gamla vanliga.
Trevlig vecka!