måndag 28 februari 2011

Take away termos- räddaren i nöden

Jag hinner klämma in ett litet inlägg innan jag måste kila på mötet till skolan. Fjärde varvet som jag traskar till skolan för idag. Vilken tur att jag har så nära.
Börjar kännas bättre och bättre med kandin. Bara jag hade lite mera tid för den skulle det kännas ännu bättre. Men nästa veckoslut har jag bestämt mig för att ägna mycket tid åt skolarbeten. Jag har dessutom två tenter nästa vecka som måste läsas på.
För att ännu gör mitt liv lite stressigare för tillfället har jag drabbats av en förkylning. Det gör inte precis stressen lättare att leva med. Men jag tar det som det är. Värmer en kopp finrexin och häller i min take away termos så fixar det mesta sig. Om jag hade den där mumin termosen som jag sneglat på ett tag skulle det vara så mycket roligare att vara förkyld och dricka finrexin. Men den röda som jag fick av svärmor (eller egentligen fick vi två stycken) uppfyller också sitt syfte och håller min dryck varm.


Röd och uppiggande är min termos


På eftermiddagen idag fikade vi med kanelbullar, och finrexin..
(Det kan inte finnas något godare än kanelbullar, tyvärr har jag för lite tid just nu för att baka egna.
Då får det helt enkelt duga med frusna och köpta)



Kanske det skulle vara dags att inse att vändagen är sedan länge förbi och rosorna har vissnat..


Ha en fortsatt trevlig kväll! Och jag hoppas ni som har sportlov/vinterledigt njuter extra mycket!

söndag 27 februari 2011

Veckoslutet som varit

Veckoslutet är nästan över för denna gång. Det blev inte alls som planerat, d.v.s. med tentläsning och tentande på lördagen. Istället åkte jag till hemtrakterna med buss redan på torsdagskvällen för att sedan på fredag sköta fadderbarnet och hennes bror. Det var en livad och rolig dag med massa bus, skoj och skratt. Björn kom från Vasa på fredagseftermiddagen och resten av kvällen tog vi det lugnt, i den betydelsen att jag somnade nästan omedelbart vi slappnade av framför tv:n.
På lördag hade vi ordnat en överraskning åt Camilla och Frank. På kvällen åt vi god mat, bowlade länge och testade på Kokkolas uteliv en liten stund. Där vi helt plötsligt träffade på en massa bekanta! Tänk så de kan råka sig ibland! Bowlingen var förövrigt jätteskoj. Jag trodde att det skulle ha varit alltför länge att bowla i två timmar men det var inte alls för länge. Man hann umgås och spela mycket mera än vanligt. Spelar man i bara en timme brukar det bli så stressigt. Hoppas det inte dröjer så länge innan jag bowlar igen..
Idag har vi fortsatt att busa med de ljuvliga barnen eftersom de spenderade natten hemma hos Björns föräldrar. Killen hade blivit förkyld så det var inte lika mycket fart på som det brukar. Men vi myste med mumin och barnprogram desto mera.
Söndagskvällen har spenderats traditionsenligt med hamburgare och pommes frites när vi anlände till Vasa. Nu sitter vi mest och väntar på att Solsidan skall börja. Och efter det Kommisarie Zen. Skönt att det vanliga måndagsmorgon mötet är flyttat till kvällen så jag får sova längre imorgon. Kan behövas i och med den annalkande förkylningen som jag har på gång.


För tillfället är jag nästan helt utan röst och har sjuk hals så jag försöker kurera det med te och honung..



Ha en skön söndagskväll! Se till att ladda upp det sista inför nästa vecka, åtminstone ni som har det lika illa ställt som mig själv att inget sportlov finns inprickat i kalendern..

onsdag 23 februari 2011

Just nu finns ingen extra tid

Kikar in lite snabbt för att säga att jag nog lever ännu. En väldans stressig vecka är det nu. Men allt det vanlig plus en tent på lördag. Försöker vara strukturerad och än så länge har det gått rätt så bra.
Igår fick jag äntligen träffa Anna som har kommit hem från sin långa resa. Vi hade mycket att catcha up med så det blev några timmar extra i skolan. Och det var helt värt det.
Jag vet att det kommer att tjatas mycket om min kandidatavhandling här nu men det är något ni får stå ut med. För tillfället lever jag, andas och tänker på den så gott som hela tiden. Nya idéer föds, på spaning efter ny litteratur varje dag och försöker plita ner några ord där emellan. Igår besökte jag dessutom Tritonia och jag hittade många bra böcker. Så nu känns det igen lite lugnare. Tidigare hade jag inte hittat någon riktigt bra litteratur och det bidrog till mera stress. Men nu känns det igen mindre stressigt, för en tid i alla fall.
För att uppdatera er om min sockstickning kan jag berätta att den ena sockan är klar och den andra väntar på att påbörjas. Modellen blev lite annorlunda än vad det var tänkt. Mina sockor kommer att bli "pösiga" så de dras ihop ner vid ankeln och lite långa och raka som på bilden. Men på det här sättet får jag nu min egen prägel på det och knappast finns det någon med likadana sockor då. Bilder kommer en annan dag.
Dags att börja på med denna dag ordentligt. Iväg till skolan för lite småfixande som hör till. Jag hoppas vi hörs snart igen, med förhoppningsvis lite bilder.
Ha en riktigt trevlig onsdag!

lördag 19 februari 2011

Lyckad middagsbjudning

Gårkvällens middag blev riktigt lyckad. Stämningen var verkligen på topp. Vi hade hemgjorda klyftpotatisar/franskisar, grisinnerfilé, gräddsås och flera olika sallader till huvudrätt och sedan vitchokladspannacotta med hallon till efterrätt. Maten var jätte god, om jag får säga det själv! Och M din sås var perfekt! Vi hade det mysigt och trevligt till lagom på natten. Jag längtar redan till nästa oinplanerade middag!
Idag har jag skrivit klart en rapport och det känns skönt. Imorgon skall jag ta tag i det större arbetet och försöka få ordantalet att öka. Efter att rapporten var klar och for vi ut på en promenad. Vi hann inte fånga så många solstrålar som vi önskat eftersom att vi var så sent ute. Men friska vindar gjorde i alla fall gott. Resten av kvällen kommer att spenderas i badet och med sticksömmen i soffan. Om min skadade hand klarar av att sticka..
Otursdagen fortsatte tyvärr igår också. Jag inte bara skar mig i handen när jag gjorde sallad utan också lyckades jag söndra ett champagneglas när jag skulle fixa med efterrätten som skulle serveras i champagneglas.. Tre glas och en tallrik söndrade på två dagar. Det är ganska skickligt. Hittills idag har jag inte söndrat något. Kanske otursperioden är slut för denna gång. -ta i trä-



Middagsdukningen






Bordsdekoration




Vårinspirerad inredning




Det tar sig..



Ha en skön lördagskväll!

torsdag 17 februari 2011

Otursdag

Den här dagen har verkligen inte börjat bra; jag har lyckats söndra flera glas och en tallrik, haft känslan av att vara förföljd i centrum, tappat hela nyckelknippan med usb minne och elektroniska nycklar i diskvattnet. Och detta är inte allt... Hoppas dagen fortsätter bättre.
Nu har jag trots allt äntligen fått öppnat dokumentet som är tänkt att skall bli min Kandidatavhandling. Jag har fixat lite med layouten och liknande bara för att ännu lite skjuta upp skrivandet. Men jag skall försöka ta tag i det senare ikväll. Imorgon har jag nämligen inte så mycket att ägna den.. Men jag har en del mål uppsatta vad gäller skrivandet för veckoslutet.
Hela morgondagen kommer jag att vara upptagen med något mycket trevligt. Vi skall ordna middagsbjudning hemma hos oss för några goda vänner. Tidigare i vinter hade vi julmiddag hemma hos ett annat par och det var supertrevligt. Så nu är det vår tur att stå som värdar. Det kommer att blir så roligt. Men tyvärr kan en av våra vänner inte delta.. Kanske nästa gång.

För att liva upp inlägget lite kommer en bild på den bästa krämen för mina händer under torra vintern. Den här har nog räddat mina händer under senaste tiden.

Krämen är från Dermosil. Den är väldigt fet men om man smörjer in rikligt innan man går och lägger sig är händerna alldeles mjuka på morgonen. Dessutom torkar de inte ut lika fort under dagen.


Det går verkligen inte som på räls med mina sockor.. Eftersom att de är mönstrade mycket i början kan jag inte sitta och sticka medan jag tittar tv, vilket jag alltid brukar. Mönstret måste läsas stup i kvarten och är man inte uppmärksam får man riva upp. Vilket hänt alltför många gånger under denna korta bit. Men när det mesta av mönstret är stickat kan jag ha den fart på som jag brukar..

tisdag 15 februari 2011

Måste trotsa kylan

Idag måste jag tyvärr ta mig till biblioteket Tritonia i denna kyla. Jag ser inte fram emot det. Men om jag inte får hemlånat en del böcker kommer jag ingen vart med min Kandidatavhandling och fastän det är en månad tills första deadlinen känns det ändå stressigt.. Så efter att jag stängt Ib för idag så är det bara att fara hem och stoppa på sig en massa kläder för att traska till Tritonia.
Eftersom att jag inte har så mycket annat intressant att berätta idag får ni se lite inredningsdetaljer som inte blivit visade tidigare.


Igår när passade jag på att köpa blommor till mig själv också. För endast 3,95 får rummet en helt annan känsla.









Inredningsbollen som föreställer mumindalen fick jag som "Välkomstpresent" av Björn när jag kom hem från resan. (v)


Vi brukar ha ett ljus i den och då lyser den så vackert på kvällarna.



Den här vackra skapelsen hittade jag på Gran Canaria. De hade flera olika modeller och helst hade jag köpt hem alla..



Ha en fortsatt trevlig tisdag!

måndag 14 februari 2011

Alla hjärtans dag

Alla hjärtans dag idag och den dagen har bara rusat iväg. Har sprungit mellan skolan och hemmet flera gånger i denna olidliga köld. Möte, föreläsning och vanligt IB jobb har stått på schemat.
Idag fick jag dessutom en super present av Björn. Han hade gjort mat tills jag slutade där en 18-tiden, städat hela lägenheten och dukat mysigt vid glasbordet som vi annars aldrig använder med massa tända ljus. Det var ungefär det extra som vi har hunnit med idag. Resten av kvällen går åt till skolarbeten och vanligt tv-slappande.
Igår kväll kunde jag inte hålla mig mera. Jag började på med ett par sockor som jag läääänge har tänkt att jag skall sticka. Hade tänkt göra klart pippi tröjan innan jag började på med något nytt. Men nu när jag var tvungen att riva upp nästan en hel arm lockar det inte lika mycket att ta tag i den igen. Så nu är alltså dessa sockor påbörjade.

Vändagspresent av mamma



Vändagspresent av lillasyster



Detta väntade Björn när han kom hem idag! Puss älskling!









Trevlig fortsättning på kvällen! Krama någon en extra gång!

söndag 13 februari 2011

Hello Kitty mössa

Mina dagar är fortsatt fullspäckade. Hinner inte alls med så mycket som jag önskade att jag skulle. Saknar sticksömmen och långa promenader.. Nu är det nästan bara studierelaterade projekt och evenemang som upptar min tid. Men det mesta är trots allt rätt så roligt. Önskar bara att det vore lite mindre tidskrävande..
Men det är bara att försöka gilla läget. Det är ju trots allt den här perioden som är den näst viktigast under min studietid. När jag i maj har lämnat in kandidatavhandlingen är den första etappen av studierna klarade.
Under detta veckoslut har jag kalasat och inte tagit itu med en rapport som jag egentligen hade tänkt skriva klart. På lördag hade kusin Robin sitt 6 års kalas och fadderbarnet Meja firade sina två år. Här kommer en bild av det enda jag stickat detta år hittills. Meja fick denna mössa i födelsedagspresent.





Ha en skön söndag!

söndag 6 februari 2011

Video från Hardcore Superstar

För tillfället har jag inte tid att ge er någon utförlig recension av konserten i fredags. Jag kan bara säga att det var grymt! Här får ni en video från konserten som jag filmade. Vi hade turen att få platser längst fram så om jag hade haft en bra kamera hade jag fått en massa bra bilder, det är inte så lätt att få snygga och skarpa bilder med en vanlig digitalkamera mitt bland all stroboligt och rök. Den här videon blev i alla fall helt okej. Klicka här!


Trevlig fortsättning!

fredag 4 februari 2011

Några timmar kvar

Om några timmar får jag höra denna låt live! Klicka här för att höra en annan av de underbara låtarna som Hardcore Superstar har gjort! Tyvärr hittade jag inte min favoritlåt Moondhine på YT men de två tidigare får duga.
Kan knappt vänta tills ikväll! Men innan dess väntar en del word-filer som måste ses över..
Ha ett härligt veckoslut! Det skall jag åtminstone ha!

torsdag 3 februari 2011

Snabb uppdatering

Nu är det återigen längesedan jag visat mig här. Det är ett medvetet val. Jag är grymt stressad med allt som har med skolan att göra. Jag vet att när jag väl loggar in för att skriva tar det en bra stund och jag har inte haft den tiden. Idag har jag egentligen inte heller tid, men jag ville vila några livstecken från min sida.
Resan med mamma och syster var underbar! Varmt och skönt hela tiden!
Nu har skolan sparkat igång rejält. Flera kurser, rapporter som skall skrivas och framför allt kandidatavhandlingen. Redan när jag började Hanken hade jag tänk planera studierna så att jag inte skulle ha något annat än kandidatavhandlingen denna vår. Men på grund av kursernas tidsplaner och dåligt utbud av kurser blev det inte alls så. Denna höst fanns det knappt några kurser jag ville läsa och denna vårtermin går de tyska kurserna som jag vill gå. Nu har jag med andra ord alltför mycket att göra. Men jag vet att det kommer att komma till ett slut. För att orka med denna stressiga vår har jag bestämt mig för att så långt det går hålla veckosluten heliga. Man behöver dagar när man inte tänker på skolarbeten.
Detta veckoslut åker jag och Björn ner till Helsingfors för att gå på Hardcore Superstar konsert. På tåget ner och upp kommer jag att sysselsätta mig med skolarbeten men där har man inte så mycket annat att göra heller. I övrigt skall jag hålla lite distans till studierna.
Avslutar med några bilder från resan.