lördag 24 mars 2012

Skriva, skriva, packa, packa

Meddelar bara att jag inte har tid med bloggen för tillfället...
Jag har inga problem med att inte veta vad jag skall göra på dagarna om man säger som så...


Det är ännu väldans mycket som inte är packat...

Det tar sin lilla tid att rulla in allt glas och porslin i tidningspapper...

Tacka vet jag Ikea väskorna som sväljer mycket och är starka.

I detta kaos försöker jag dessutom producera en mängd sidor av text. Det går sådär kan man säga... Jag skulle gärna fara någon annanstans och skriva, men jag absolut ingen lust att bära alla de tunga böckerna hit och dit. När jag en gång har fått dem hem från Tritonia får de nog stanna här en bra tid ännu...

Nu skall jag spendera hela helgen med att skriva och packa. Jag har inte tid med något annat...

lördag 10 mars 2012

Nytt i skåpet

Den här lördagen har verkligen gått i studiernas tecken här hos oss. Jag har läst på tent och Björn har gjort en del skoluppgifter. Däremellan har jag också hunnit med en motionsrunda och lite bakande. Idag använde jag för första gången mina löpartights för detta år. Tidigare har jag använt ett par byxor som hör till en dräkt, lite mer så där vindtät-aktiga men idag tyckte jag att det var såpass varmt att jag bara kunde ta löpartightsen och det kändes väldigt skönt att kunna springa på bar asfalt här och där med bara tightsen. Våren är verkligen på väg!

Det som jag bakade idag var någon typ av müslibar. I receptet som jag hittade skulle det vara nyponskalsmjöl och jag har letat genom nästan hela stan men inte hittat något sådant så jag tog till slut tranbärspulver. Jag hade tänkt sätta havtornspulver om jag inte skulle hitta nyponskalsmjöl men det var slut vid den butiken jag besökte och jag orkade inte springa på och söka mera. Förutom att byta ut nyponskalsmjölet gjorde jag också en del egna förändringar och jag måste säga att de blev riktigt bra. Björn var väl inte så där jätte förtjust i dem, de var för hälsosamma antar jag. Men de kommer att bli perfekta som mellanmål att ta med när man är borta hela dagen. Det kommer nog att bli flera satser i annorlunda varianter.





Titta vad min underbara fästman köpte till mig igår!






Nu skall vi fortsätta på lördagsmyset!
Trevlig kväll!

fredag 9 mars 2012

Lilla My tatuering

Detta är alltså min femte tatuering. Vi var i fredags (2.3) till Iguana Tattoo i Kokkola som vanligt. Björn tog också en tatuering men den har jag tyvärr ingen bild på ännu
Jag har alltid vetat att jag skulle göra en Lilla My tatuering någon gång. Tanken var i början att göra den i färg eftersom att den röda klänningen är så typisk för henne men jag började sedan fundera mera på hur den skulle se ut i svart och med skuggningar. Jag är glad att jag valde det till slut. För det första passar den bättre ihop med mina andra tatueringar eftersom att ingen av dem är med färg och för det andra ser det inte alls snyggt ut om den bleks om den är i färg. Dessutom ser den mera artistisk ut i svart.

Orsaken till varför jag valde Lilla My är nog inte bara för att jag gillar Muminserien väldigt mycket. Visst hade det en stor betydelse men jag valde Lilla My främst för hennes sätt och hennes personlighet. Jag är inte alls som Lilla My är, rena rama motsatsen tycker jag. Jag är inte rapp i käften och jag säger sällan vad jag riktigt tycker. Lilla My får vara den där påminnelsen om att jag skall ta mera plats och faktiskt säga vad jag tycker, något som jag ibland kan ha väldigt svårt med. Speciellt i sådana situationer då jag skall kritisera någon. Ibland är det dock nödvändigt att vara lite skarp i orden och vara rättfram och jag jobbar på att kunna vara det utan att jag grämer mig för hur motpersonen tog mitt agerande. Därför får min Lilla My tatuering symbolisera det som jag strävar till. Dock inte lika extrem som Lilla My är men mera åt det hållet, i vissa situationer i alla fall. Man måste lära sig att ta för sig ibland också, man kan inte vara alla till lags jämt och ständigt.

Fortfarande inte helt läkt





Det viner i knutarna

Vilken stormig dag vi har här i Vasa idag, just typiskt. Jag hade planerat att fara ut på en långpromenad eftersom att jag inte ids träna mig genomsvettig med ett öppet sår i huvudet, men det lockar nog minsann inte alls att fara ut i onödan i detta väder. Borde också ta mig till Tritonia för att låna gradumaterial men det skippar jag nog också idag. Jag har ju trots allt två tenter att läsa till också så jag blir nog inte utan att göra i alla fall. Senare idag kanske det kommer upp en liten historia om min nyaste tatuering så kika in senare om ni är intresserade.

Förresten, vilken underbar sambo jag har! Det var ju som sagt internationella kvinnodagen igår och jag hade nog inte förväntat mig något stordåd eftersom att han var i skolan från 8-18 men en liten blomma hade inte skadat, vilket jag senare antydde också på kvällen. Då säger han att han hade tänkt bjuda mig på mat ikväll istället då vi har bättre tid. Ibland kan han nog vara lite finurlig minsann! SÅ ikväll blir det kvalitetstid på tu man hand! Inget slår det!

torsdag 8 mars 2012

Glöm inte solkrämen!

Lite filosofiska tankar så här på kvinnodagen!


För lite hud i nacken

Vardagen knegar på som vanligt med skola, studier och träning. Förra veckan tog jag lite ledigt, efter tisdagens sista föreläsning tog jag också sportlov. Jag och Björn hann med massor av uteaktiviteter, mys på tu man hand men också ett besök till tatueraren. Det kommer som vanligt bild och historia när den har läkt ordentligt.
Denna vecka borde jag med andra ord ha massor med studieenergi tack vare förra veckans ledighet, men jag kan nog inte säga att jag djupdyker i litteraturen... Jag har två tenter nästa vecka som jag borde studera till och dessutom borde jag verkligen ta mig i kragen och börja på allvar med gradun. Nu är jag i det stadiet att jag har läst rätt så många artiklar och annan litteratur men jag vet liksom inte var jag skall börja. Jag borde bara börja skriva rätt och slätt för att få en början. Det kommer ju ändå att tas bort med största sannolikhet, det som skrivs i början, men ännu har det inte skett. En liten motivationshöjare fick jag trots allt igår. Den där tenten som jag skrev för några veckor sedan blev jag godkänd i, med råge dessutom. Det blev ett riktigt bra resultat och jag är nöjd med mig själv, nästan så nöjd att den här skulle ha fått följa med mig hem från butiken idag, den var ju dessutom på specialpris. Men jag stod emot och lät den vara...
Resten av denna dag kommer jag nog inte att göra några stordåd har jag på känn. Kanske en kopp kaffe med en god vän... Jag var och tog bort ett födelsedagsmärke i hårbottnen idag och det känns väldigt obehagligt så här i efterhand. Själva ingreppet var inte obehagligt och gjorde inte ont men nu packar det i området och det stramar till så jag rör på huvudet som när man har nackspärr... Dessutom får jag inte tvätta håret förrän "efter veckoslutet" (om det då sen är söndagskväll eller måndag vet jag inte) så jag kommer nog inte att vara så social med mitt skitiga hår.
Kanske jag skulle börja på en inledning i alla fall...

torsdag 1 mars 2012

Skor bortskänkes

Här är några skor som jag tänkte göra mig av med. En del är gamla medan andra aldrig är använda. Om det finns någon där ute som vill ha något par, kontakta mig på min mail eller på Facebook, först till kvarn. I Vasa eller Pedersöre/Jakobstad kan man få dem personligen men om man vill ha dem skickade så betalar mottagaren postkostnaden men inget mer än så (om man förstås inte känner att man har massor med pengar och trots allt vill skänka en slant :))

Alla är stl. 36 om inget annat nämns.



Det står stl. 33 men passar mig som vanligtvis har 36.




Stl. 4









Stl. 39




Dessa finns det ingen nr i men de är lite större än 36, mera som 36 1/2-37.

Här är några bruna sträcks om har kommit av klacken men de går säkert att putsa bort om man vill.



...annars åker de till välgörenhet!