fredag 14 maj 2010

Historien om mina konstverk

Nu skall ni få ta del av mina konstverk, vad tanken bakom den är och vad de betyder för mig. Min första tatuering hade jag funderat länge på innan jag gjorde den. Det tog för det första länge för mig att faktiskt ta det beslutet att göra en tatuering. Det är ju trots allt något som aldrig försvinner och något som gör att människor har en uppfattning om dig innan du ens träffat dem. Tatueringar är för många något som är förknippat men något vilt och galet och som gjorts innan man riktigt vet vad man gett sig in på. Så är det inte för mig. Men jag säger inte heller att alla tänker så men en del människor tycks ha starka åsikter om tatueringar. För mig är mina tatueringar ett budskap eller snarare en påminnelse åt mig själv om vad jag lyckats klara mig ur och vad jag överlevt utan att sjunka alltför långt ner innan jag rest mig igen.
När jag väl hade bestämt mig för att göra en tatuering visste jag att jag aldrig kommer att göra någon bild eller text bara för att den ser fin ut eller det ser snyggt ut på någon annan. Jag vill att alla mina tatueringar som jag har /kommer att skaffa skall ha en djup tanke bakom sig och inte något jag kommer att ångra att jag gjorde. Det tog ett bra tag innan jag kom på hurudan min första skulle se ut. När jag väl hade bestämt mig tog det inte länge innan jag och B (som också skulle göra sin första tatuering då) begav oss till den tatuerare som vi hade läst om och tyckte att lät helt okej. Vi använde/använder oss av Iguana Tattoo i Kokkola. '"Usch", "fy" och "vad hemskt" kommer säkert en del att tycka. Det tyckte inte vi. Stället kanske inte är det mest fräscha, det skulle behöva renoveras och fräschas upp, men "gubben" kan sin sak. Det är ett som är säkert. Han är enligt mig väldigt duktig att rita på fri hand och också att skugga och göra vackra effekter. Något som jag fick bekräftat med min andra tatuering. En annan egenskap jag gillar med "tatuerargubben" är att han talar inte i onödan. Jag har ingen lust att ligga där och förklara varför jag just valt en sådan tatuering och vad den betyder för mig o.s.v. Dessutom har de ingen tidsbeställning utan man far bara dit så ställer man sig i kö och väntar tills det är sin egen tur. Passar bra för oss som inte bor i Kokkola. Även om man kan bli tvungen att vänta många timmar på sin tur tycker jag att det är ett bra system som har fungerat för mig. Kommer man dit tills de öppnar så är man först och får då göra sin tatuering först, works fine with me.Själva utförandet gjorde inte så ont, något som skulle straffa sig andra gången jag for dit. Fötterna gick så snabbt att göra så jag hann riktigt aldrig känna av smärtan ordentligt. Jag tror inte ens att det tog 15 min. att göra den. Snabbt och smärtfritt. Billigt dessutom.


Min första tatuering är en liten en. Två fotavtryck på hjärtat. Idéen utvecklades från det att jag anser att det man varit med om formar dig och skapar dig till den du är. På ett eller annat sätt sätter sig allt du varit med om och upplevt fotspår i dig -vare sig du vill det eller inte. I min tonårstid var jag med om en del saker som jag gott och väl kunnat leva utan, men idag så känner jag att det var nödvändigt. Det har format mig till den jag är idag. Utan den tiden skulle jag inte ha varit lika stark och säker i mig själv. Samtidigt som jag tror att utan den tiden skulle jag inte ha haft samma sätt att tänka, rörande en del oväsentliga ytligheter men som för mig alltid kommer att finnas och följer mig. Men nu kan jag tackla allt sådant. Jag vet hur man skall hantera dylika situationer. Men tatueringen står inte bara för min tonårstid. Den står för allt jag varit med om. Allt har format mig. Tonårstiden, mina föräldrars skilsmässa och mitt förhållande till B är de händelserna som jag anser att har haft den största inverkan på mig.


Orsaken till att jag placerade tatueringen över hjärta är väl ganska uppenbar. Det är ju i hjärtat man förvarar allt. Där hänger alla känslor med, inget kommer att försvinna. Hjärtat rymmer hur många känslor som helst, samtidigt som en del bleknar men ändå aldrig riktigt försvinner.


Min andra tatuering föddes ganska snabbt. När jag väl hade gjort den första visste jag att den inte skulle vara den enda. Det skulle bli flera. Och det tog inte många månader innan jag gjorde den här, som blev många gånger större än de andra.
Till skillnad från den första, som jag sökte idéer till p

Min andra tatuering (ursäkta den väldigt suddiga bilden..)
å nätet tills jag hittade en form ja gillade, ritade jag hela den här själv. Hela strukturen och formen är min egen. Rosorna har tatueraren ritat, förutom den största den har jag själv gjort. Jag hade så svårt att rita rosor som inte är helt utblommade så de fixade han. Tatueringen går över hela ryggraden och består av en sträng med fyra rosor.
Min tanke bakom den här tatueringen är lite liknande som min första. Tanken var från början att rosen lägst ner skulle vara en liten kart och den högst upp skulle vara helt utblommad. Tanken ändrades lite under processens gång. Det var tänkt att man kanske börjar som en kart och sedan utvecklas för att till sist blomma ut som en vacker blomma när man tagit sig igenom alla svårigheter. Men så är inte livet. Det går inte så att man först är en kart och sen blir man bara vackrare och vackrare. Därför beslöt jag mig för att inte alls göra dem i en realistisk ordning. Nu är det inte så att man blir bara vackrare och vackrare. Man går också tillbaka. Det kommer bakslag som gör att man faller ner igen, lägre än där man tidigare varit. Jag kommer nog aldrig kunna säga när jag är rosen högst upp men någon gång blir jag den, förhoppningsvis. Men det kommer alltid att komma motgångar. Jag kanske har varit på topp redan, men sedan fallit ner igen. En dag är jag rosen högst upp igen och förhoppningsvis skall jag få stanna där för en längre tid. Men gör jag inte det så vet jag att jag är kapabel till att ta mig upp igen. Jag har varit där och jag vet att jag kan.
Stjälken innehåller också små taggar. Man kanske inte behöver bli en mindre utblommad ros när man stöter på problem. De är kanske sådana problem som gör vägen lite svårare men inte för svår så att man sjunker ner igen. Vägen bli bara lite stickig och taggig.
Jag är väldigt nöjd och stolt över min andra tatuering, min första också för den delen, främst för att jag kan känna att de betyder så mycket för mig. De är inte bara en snygg utsmyckning eller en bild på kroppen som förföljer dig vart du än går. De är viktiga för mig. De är en del av mig.
Även om jag inte nu har några fler skisser på tatueringar så vet jag att det kommer fler, något som betyder något för mig. Men jag är av den åsikten att de skall gå att "gömma" under kläder. Jag skulle jätte gärna vilja ha en tatuering på insidan av handleden men där sätter jag stopp. Det är ett alltför synligt ställe. Jag kan inte dölja det. Men i och för sig man skall aldrig säga aldrig, så därför gör jag inte det och kanske bara säger att en triangel kommer emot istället. Det viktigaste är att man trivs med de man har, att man känner att de är en del av en själv.


Första rosen



Andra rosen



Tredje rosen



Rosen högst upp



Jag har inte orkat ta några nya bilder på ryggraden så därför ser vissa ställen lite sliskiga ut och det beror på den kräm som man måste smörja på ofta. Under de veckor som jag (läs B) smörjde in tatueringen var jag ledig från både jobb och skola (p.g.a. jullov) och det var tur för under hela första veckan hade jag inga ordentliga kläder på mig. Ja gick omkring halvnaken i lägenheten mest hela tiden. De tröjor jag använde var sådana som hade knapp eller dragkedja fram till, de kunde man svänga så att ryggen lämnades bar. Den var inte sjuk på något sätt men jag vill lufta den så mycket som möjligt så att den skulle läka ordentligt och ännu har jag inte sett av några som helst tecken på att den skulle osåras eller liknande.
Angående själva utföranden av tatueringarna så har jag ganska delade åsikter. Den första jag gjorde gjorde inte alls ont. Det gick på under 15 minuter och det kändes knappt. Lite obehagligt men det gjorde inte ont. Men den andra tatueringen gjorde så fruktansvärt ont. Det gör inte ont när nålen är på huden men när den far över kotor och ben då är det som att en stråle av el sku färdas genom hela kroppen. Ett antal gånger fick jag uppleva känslan under den 1 och en halv timme som det tog att tatuera den. Funderar man på att göra en tatuering över kotorna så skall man vara säker på sin sak för det går inte att stiga upp ur stolen och säga "tack och adjö det här klarar jag inte". Det är bara att överleva smärtan.
Grattis till dig som orkat läsa hela inlägget. Det blev längre än jag tänkt mig, men nu har jag uttryckt mina åsikter om mina konstverk och jag hoppas att jag fått någon att ändra uppfattning om dessa mästerverk. De är vackra om de är gjorda ordentliga och genomtänkta.
Jag är extremt nöjda över mina tatueringar!

--> Kommentera gärna. Jag är ivrig att höra alla åsikter!

Första veckan avklarad

Jahass, då var första veckan på det nya jobbet avklarat och jag lever ännu. Det är flera gånger invecklare mot vad jag hade föreställt mig. Men det är bara att bita i det sura äpplet och öva och inte vara rädd för att göra saker på egen hand. Ibland kan det gå på tok, som det gjorde idag, men sånt händer. För er som har missat det kan jag ju säga att jag jobbar på Ahola transport i sommar, som transport assistent. Min uppgift är att boka in körningar i systemet och fakturera. Det kan väl inte vara så invecklat tänkte jag. Men nu har jag förstått att det är lite svårare än vad det kanske låter. Men jag tycker att jag har skött mig relativt bra hittills. Jag kan boka in det mesta, förutom idag då jag hade gjort flera dubbelbokningar, men det är sådant som händer. Hoppas inte att J har blivit alltför stressad på mina små misstag. Men om han har blivit är det tur att han nu har fått semester och får komma tillbaka då jag förhoppningsvis kan lite mera. Faktureringen har jag börja sköta lite mera på egen hand. Men jag är inte så säker på det ännu så att jag skulle våga skicka iväg en faktura utan att L har granskat den. Tur att L har långt tålamod och orkar förklara sakerna gång på gång när jag redan har lyckats glömma dem.
Och vilken sommarvärme vi har fått, alldeles underbart att kunna gå barfota och i shorts klockan åtta på kvällen och inte ha det minsta kallt. Och jag ser så framemot en dag i solstolen imorgon. Jag håller tummarna för att det inte skall bli dåligt väder.
Igår var ju en ledig dag och då spenderade jag den utomhus med bl.a. biltvättning och korsordslösning. När B kom hem från jobbet (Han jobbade igår och var ledig idag istället) så grillade vi sommarens första korv, och det var ljuvligt kan jag meddela. Det finns inget som slår sommarens första grillade korv.
Förövrigt njuter hunden till max nu när jag och B bor hemma. Han har varit alldeles till sig de senaste dagarna. Så fort man satt sig i soffan har han hoppat upp i famnen utan att ens titta på en före. Han är så rädd att vi skall flytta bort igen att han tar tillvara all tid han kan få med oss. Till och med med B vill han gosa. Och han brukar inte vara den som han vänder sig till annat än när han vill leka. Men ikväll sover vi i Lappfors så då får han vara själv hemma, förutom de stunderna pappa kommer hem för att gå ut med honom en stund. Men imorgon skall vi nog styra kosan mot Bennäs igen så behöver han inte vara ensam mera. Hoppas bara att talko arbetet B måst på imorgon tar så länge. Jag vill ju hinn njuta lite av helgen med honom också.
Det glömde jag ju att nämna, genom jobbet så får vi en del rabatter som jag kommer att utnyttja till max i sommar. Det kompenserar absolut den lite dåligare lönen, men man kan väl inte kräva alltför mycket de första sommaren.
På ta om första sommaren på ett nytt jobb. Jag jobbade ju på mitt gamla jobb på morsdag och det gick hur bra som helst. Det var som att jag aldrig hade slutat heller. Så fort förklädet åkte på kom rutinerna tillbaka igen. Även om jag trivdes kändes det skönt att veta att jag inte behövde fara tillbaka dit i måndags. Nu får jag sitta inne på ett svalt kontor med regelbundna mat och kaffepauser. Det är jag absolut inte van med. Förut har jag haft en halvtimmes matpaus och that´s it, men nu är det ju pauser för jämnan känns det som. Men dagen går så mycket snabbare då.
Jag hoppas att jag skulle hinna och köpa lite blommor nästa vecka. Är sugen på att plantera och göra det fint där hemma. Det blir så mycket trevligare då. Men mittiallt kommer det en köldknäpp ännu och så dör blommorna. Nåja, vi får se vi får se..
Tack för er uppmärksamhet den här gången! Tyvärr har jag inga bilder att bjuda på, en annan gång..

lördag 8 maj 2010

Hockey night

Snart börjar hockeymatchen men jag tänkte slänga in en uppdatering här förrän det kör igång. Befinner mig hemma på Tallbacka nu och det var med stort vemod som jag lämnade lägenheten i Vasa i idag. Vi (pappa, M och jag) har precis avnjutit en gourmet middag som pappa och M hade tillrett. Nu sitter vi i sofforna och njuter av vin och väntar ivrigt.
Jag slapp att jobba ikväll. Istället börjar jag redan från morgon imorgon. Jag hade faktiskt till och med sett fram emot att vara sysselsatt med jobb ikväll, men istället har jag börjat med att packa upp alla de tusen och en saker som fick följa med hem från Vasa.
Tenten imorse hoppas jag att gick okej. Jag visste vad frågorna handlade om men några 20-poängssvar gav jag inte. Vi får bara hoppas på det bästa, och att jag inte behöver skriva om den i sommar.
Nu börjar det kännas att det är nästan en vecka sedan jag såg min sambo. Men från och med måndag börjar rutinerna igen. Tänk att vi båda två har ett jobb där vi har fasta jobbtider och inga helger. Va skönt det skall bli. De här senaste somrarna har jag ofta jobbat kväll och oregelbundna tider, olika från dag till dag, och B har haft fasta tider så vi har inte hunnit skapa några rutiner heller. Men nu banne mig i sommar skall det bli andra puckar. Tänk att få stiga upp från morgon och sen så är man ledig på kvällarna och inte ens behöva fundera över att jobba på helgerna. Jag gillar tanken!
Nu börjar hockey sändningarna, dags att kila. Imorgon får jag äntligen se B! <3

fredag 7 maj 2010

Svettigt

Nu har jag suttit på balkongen och läst på tent i några timmar och orken har blåst bort med vinden. Det är en väldigt intressant kurs, Immaterial- och konkurrensrätt, men jag har ändå ingen motivation att ta alla pappren i handen och plugga in all fakta. Solen skiner för fullt, fåglarna kvittrar och framför allt det är så varmt på balkongen så jag svettas som om jag skulle ligga på en strand i ett medelhavsland. Det känns inte vettigt att sitta och tvinga sig att läsa, då fastnar ändå ingenting. Nu skall jag ha en paus och se när jag orkar ta tag i det igen. Lite kan jag nog så bara inte tenten blir jätte svår kommer jag nog att klara det. -peppar peppar- Men nu skall jag pausa.
Idag är det fredag men det känns inte alls som att helgen är på kommande. Imorgon är det som sagt tentskrivande som gäller och sen måste jag kvickt samla ihop det sista som skall med mig hem och på kvällen väntar jobb. Hela söndagen kommer också att gå åt till jobb, det brukar vara stressigt på morsdag. På måndag börjar jag mitt nya jobb, ingen semester här inte.. Därför tänker jag unna mig lite ledighet idag och inte alls tänka på att det är tent imorgon. Ikväll skall jag äta chips och titta på tv med gott samvete.
B har ju börjat jobba redan och är i hemtrakterna och jag är i vasa. Ensamt har det varit den här veckan men som tur är har jag haft lite sällskap i form av H som sover här några nätter. Helt osocial blir man ju inte då. Jag kommer att sakna lägenheten men det skall bli skönt att få flytta ihop med B igen efter den här veckan utan varandra.
Nu skall jag surfa vidare och sedan njuta av mammas struvor. Tyvärr är mjöden slut för längesen..
Njut av det vackra vädret och stressa inte alltför mycket inför slutspurten.

onsdag 5 maj 2010

Nu kan Du också vara med och tävla om en proppfull goodebag med en massa smått och gott.

Bland annat detta kan du vinna:
Halsband
Ögonfransar Stargazer
The - Twinings Classics & green tea
Sminkväska
Extra - tuggummi
Skelanimals clip-on nyckelring
Handgjort hårband av www.lindapauline.se
Depend lösögonfransar
Underklädesset stl medium
Smycken från www.pinkordead.com
Microrings-set för löshår från www.happyhair.se
Läppcerat från Rosenserien
Örhängen
Handgjord tvål
Brosch
Ikea servetter
Halsband poizen industries
Massor av nagellack
Naturdiet bar mintchoklad
Armband
Massor av läppstift från Stargazer
Natudiet smoothie
Servett + disktrasa från www.carlssoninterior.se
Presentkort på studio Linda-Pauline
Ansiktsrengöringsprodukter från Mist Stockholm
Massor av rabatter och erbjudanden
Joico styling oil
Osis dust it
Kroppsglitter
Flipflops
Tvål från Lush
Rosett-brosch
Mist kroppsglitter


Ta chansen och var med! Klicka antingen på bilden uppe till höger, då kommer du direkt till inlägget som handlar om tävlingen, eller klicka här så kommer du till bloggen!

Lycka till!

söndag 2 maj 2010

B är och städar upp efter gårkvällens spelande och själv har jag tråkigt här i Lappfors. Vädret är trist, det regnar så någon länk blir det nog inte nu på dagen åtminstone. Kanske man skulle ta en tur med hunden när vi far till Bennäs.
B börjar jobba imorgon och jag åker tillbaka till Vasa för sista veckan. Och sen flyttar vi hem till Tallbacka. Vi skall få bo själva där i sommar. Det kommer att bli så skönt. Det är något av det värsta som finns att flytta tillbaka hem till familjen efter att man flyttat ut redan en gång. Inget ont mot familjen, men när man har börjat leva sitt eget tillsammans på annan ort känns det inte lika lockande att flytta till barndomsrummet igen. Jag har svårt att hitta charmen i det. Så nu i sommar får vi ensamma där hemma och pappa kommer att bo hos M. Tack pappa för att du ger oss den här möjligheten! Du anar inte hur skönt det är.
Men innan jag flyttar hem igen är det en del saker som skall fixas i Vasa. Det är inte lite saker som måste flyttas hem. Men jag har ju en del lediga dagar nästa vecka så då får jag packa. På sidan av tentläsande och arbetsskrivande. Sen på lördag och söndag skall jag och jobba till mitt gamla jobb. Skall bli roligt att jobba där "en sista gång" innan jag börjar på nya jobbet. Men om jag känner C&D rätt kommer jag nog att få en del samtal i sommar gällande jobb under veckosluten. Eftersom att mitt nya jobb är ett "kontorsjobb" så innebär detta att helgerna är lediga och det är C&D mer än medvetna om. Men bara det inte blir för ofta kanske jag hoppar in nu som då. Det finns en speciell charm med stället, måste jag medge.
Har tyvärr inga nya bilder att sätta upp så ni får nöja er med endast text denna gång. Njut av det ruskiga söndagsvädret.

lördag 1 maj 2010

Sitz med djungeltema

Ikväll tar jag det lugnt i lappfors. På torsdag blev det sitz med djungeltema. Väldigt skojjigt var det och det var dessutom så länge sedan jag hade sitzat så det var extra roligt då. Tack för en trevlig kväll alla inblandade!
På fredag eftermiddag styrde vi kosan mot hemtrakterna och på kvällen kollade vi vad Jeppis nattliv hade att bjuda på. Inget imponerande, som vanligt. Men med trevligt sällskap och humöret på topp blev kvällen riktigt lyckad. Det var inte så många bekanta ute men det var kanske lika bra, nu kunde men spendera hela kvällen i samma sällskap utan att yra runtomkring. Idag har jag inte haft någon som helst krabbis och det tackar vi det förståndiga huvudet för. Det måste bara tilläggas att maten vi åt efter krogen var den godaste jag ätit på länge. Mustafa lyckades ovanligt bra denna gång!
Idag har jag varit på middag hos M, det var också super gott. Det måste vara M:s specialrätt, och jag kan garantera att godare liknande typ av mat får man leta efter. Tack M för den goda middagen. Efter middagen var jag och hälsade på hunden en stund. Han somnade i min famn när jag satt framför datorn och på samma gång kliade och smekte honom och de snarkningarna som han drog har jag inte hört ur en hund förut. Det var som att en fullvuxen man skulle ha snarkat. Men det vara bara lilla hunden. Fick höra att stackaren hade sovit dåligt inatt.
Nu är jag i lappfors och tittar med ett öga på kvarteret skatan som kommer på tv. B tillbringar kvällen med sitt band.
Imorgon vet jag ännu inte vad vi skall göra. Förhoppningsvis inte alltför mycket. Det skulle vara skönt att ta det lite lugnare en dag emellanåt. Åtminstone är inget inplanerat och det är alltid bra att ta dagen som den kommer. Då stressar man mindre. Kan man ju inbilla sig.
Nu skall jag ägna mig helhjärtat åt tv:n. Fortsatt trevlig helg!

Djungeltjejen som inte sett en borste under hela sin uppväxt. (sitzklädsel)




Det krävdes mycket, mycket balsam för att få håret utrett dagen efter



Några av deltagarna

Och vinnaren är..

Ni vet MaryKay tävlingen som jag var med. Jag vann! Otroligt! :) Precis en sån trevlig nyhet man behövde få höra en butter och regnig dag som denna. Hanna ordnade tävlingen och här är hennes blogg.