torsdag 25 september 2014

Sommarens resa med Fredriksson-Hatt-Häggman

Varje sommar brukar vi försöka göra en liten resa med Björns syster och hennes sambo (ifjol blev det dock ett uppehåll pga Colins ankomst). För det mesta har det varit konserter eller festivaler som vi har varit på. I år var det ingen som riktigt orkade engagera sig och söka efter när något bra band skulle ha en konsert. Det blev istället så att vi bestämde ett datum för när vi skulle fara och så hittade vi på senare vad vi skulle göra. I år blev det en liten trip till Tallin, med ett stopp i Helsingfors. 

På en onsdag mitt i juli körde vi ner till Helsingfors för att tillbringa en natt där. Det blev ingen lång kväll. Lite strosande på stan, en middag och ett glas på en uteservering.
Redo för middag.

Vi åt middag på Bryggeri Helsinki och prövade självklart deras egen öl.
På torsdag förmiddag tog vi båten över till Tallin för att spendera ett dygn där. Vädret var perfekt för att åka båt. Varmt och härligt!





 


Framme i Tallin checkade vi in på hotell (minns inte mera vad det hette) och begav oss sedan för att utforska staden. Det var varmt och luften stod still, men en vacker stad är det!





Lunchen intog vi på en indisk (!) restaurang. Kanske inte det bästa valet så här i efterhand men vi fick våra sallader och hungern stillade för en stund. 




Efter en liten uppfräschning på hotellrummet bar det sen ut på middag. Vi googlade intensivt för att hitta ett bra matstället. Och jag tror att vi gjorde ett gott val sist och slutligen. Vi åt middag på Von Krahli Aed och maten var bra och priset kändes lagom. Speciellt Camilla gillade efterrätten!


Tallin var fint också på kvällen.

På fredag förmiddag hoppade vi på båten tillbaka till Helsingfors. Vi konstaterade att man nog hade behövt åtminstone ett dygn till i Tallin. Känns som att mycket förblev outforskat. Men en annan gång återkommer vi!

När vi hade kommit i land i Hfors bilade vi tillbaka upp till Österbotten. Ett stopp i Tammerfors för lite klädshopping och en pizzamiddag blev det. "Hem" (till Björns föräldrar) kom vi sent på fredag kväll. Colin hade gått och sova, men det hade gått bra att vara några dygn utan mamma och pappa. KAJ konserter som skulle vara i skolparken i Jeppis hann vi inte på men lika så bra, så trötta som vi var. Camilla och Frank däremot lyckades plocka fram extra energi...

Tack för en härlig resa! Ser redan fram emot nästa sommar!

Therese

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar