torsdag 25 september 2014

Colin blir 1 år

31.7 blev vår lilla kille hela 1 år gammal. Det är en klyscha, men jag kan inte förstå vart tiden sprungit iväg. Känns som att det var nyss man skumpade på med stora magen.
Det var en torsdag när Colin blev 1 år. Då firade vi bara med familjen. Lördagen som följde hade vi kalas åt närmsta släkten, men det kommer i ett skilt inlägg.

Morgonen började med att vi föräldrar sjöng åt födelsedagsbarnet. Han är ju som känt ingen sjusovare, så det var nog mera att han väckte oss istället för tvärtom. Han förstod nog inte riktigt vad som var på gång när vi kom in med paketer och sång. Vi myste en stund i sängen med paket och en flaska mjölk. Sen stack pappan till jobb och hemma lämnade jag och Colin.

Paketen som 1-åringen fick.
Vi hade funderat lite kring det här med paket, när vi skulle ge dem. Nu fick han ju sina paket på riktiga födelsedagen men vi hade också tänkt om vi skulle ha gett dem i samband med kalaset, så att han kanske skulle ha förstått bättre då. Knappast hade det någon skillnad hur vi gjorde ännu när han är så här liten.
I paketen fanns en docka, kläder till dockan och en träbil. Alla presenter uppskattades av födelsedagsbarnet. 
Resten av dagen försökte vi göra bara sådant som han tycker om. Jag gjorde inga hushållssysslor utan gav alla min uppmärksamhet till honom. En 1-åring kräver inte så mycket, så vi var hemma hela dagen och pysslade med det ena och det andra. Efter middagen och när pappan kommit hem for vi ut på en cykeltur, för det vet vi med säkerhet att han tycker om.

Att inspektera sladdar är väldigt fascinerande!
För att göra dagen lite mera speciell fick han sin favorit mat (som var favoriten just då i alla fall) korv och potatis. Sen fick han också äta så mycket grynost han ville ha.
En riktigt skön och gemytlig dag hade vi! Tänk om man kunde lämna hushållssysslorna alla dagar och ägna all sin uppmärksamhet åt barnet hela dagen. Jag hoppas lillen fick en fin dag trots att han inte kommer att minnas något av den senare. < 3

Therese

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar