fredag 14 januari 2011

Snart åker vi!

Tänkte bara hastigt och lustigt kika in för att säga att om en timme kommer taxin som skall ta oss till tågstationen. Sedan spenderar vi natten på tåget och imorgon mitt på dagen lyfter flyget till Gran canaria.
Sköt om er här hemma! Vi återvänder om en vecka med förhoppningsvis mycket energi inför den kommande vintern/våren. Hoppas också på en liten bränna åtminstone.

Ser fram emot att ockupera en solstol många timmar under kommande vecka!

(bilden härifrån)


Sköt om er och trevlig fortsättning!

torsdag 13 januari 2011

Julklappar

Jag började denna ruskiga vinterdag med en promenad. Det var riktigt skönt och uppfriskande. Resten av dagen måste jag se till att allt finns nerpackat. Natten till lördag hoppar vi på tåget för att sedan på lördag flyga iväg till sydligare breddgrader. Det skall bli så skönt att ladda batterierna riktigt ordentligt innan denna stressiga vårtermin börjar.
Eftersom jag visat upp vad jag hade gjort som julklappar kommer här ett litet litet smakprov över vad jag/vi fick i julklapp. Än ett år hade vi varit väldigt snälla och bilen var full med kassar och väskor när vi åkte hem till Vasa igen.

Mumin vas- måste köpa tulpaner att sätta i den

"Närproducerad" tryffel

Mumin bricka

..som nu får pryda vardagsrumsbordet

Griffel tavla

En vacker fontän med lampa med en kvinna och en man


Det här är ingen julklapp egentligen, jag köpte dem innan jul, men p.g.a. alla julprydnader har de först nu fått sin riktiga plats.


.

tisdag 11 januari 2011

Tisdag-bilder från julen

Gomorgon!
Jullovet fortsätter och det är underbart. Jag skall börja dagen med en promenad för att senare ta itu med to-do listan. Den har växt sig rätt så lång även om jag är ledig från alla skolarbeten..
Idag är B i skolan till 18.20 så jag sysselsätter mig själv hela dagen, men det är inte så dåligt det heller. Man kan göra vad man vill; ligga och läsa en bok eller sticka i flera timmar utan att ha dåligt samvete. Jag har ju trots allt jullov ännu..
Avslutar med några bilder från julen eftersom att jag inte bloggat alls om julhelgen..

Julmiddag hos mammas på julafton


Syster och en blyg kusin

B med sin trogne kompis

Mätta och belåtna

Julklappsutdelning i Lappfors-nervösa barn


Trevlig tisdag!

måndag 10 januari 2011

Julklappar jag gjorde

I år när det gällde egengjorda julklappar, blev det mestadels sockor. Helt vanliga sticka sockor. Det är så enkelt att sticka vanliga sockor, och dessutom är det så bra för till skaftet kan man använda sig av restgarn som inte räcker till några större projekt.

Dessa sockor landade alla hos familjen Svartsjö. Pappa fick också ett par, men de hann jag inte fota innan jag hade paketerat in dem. Men de var i samma stil de också.








Det här, lite större projektet blev lilla M:s julklapp. En s.k. västklänning. Sist och slutligen tog det inte alltför länge att göra, men jag var effektiv de gånger jag satte mig ner med den.








Nu är det inte länge innan vi åker på resa!! Längtar till värmen!

söndag 2 januari 2011

2010-2011

Nu kanske jag börjar hitta mera tid att fylla bloggen med inlägg igen. Julen och nyårsfirandet har varit helt underbart. Jag har inte haft knappt någon tid att ägna åt datorrelaterade saker. Jag har jobbat, haft/har snuva, lekt ute med de små underverken, lekt inne med de små underverken, ätit maassor med mat, träffat släkt och vänner; inte så många vänner som jag hade önskat tyvärr; det finns inte tid till så mycket sist och slutligen, sprungit till loppis flera gånger i veckan för att fixa med mitt bord, kollat resor till sydligare breddgrader, stickat och bara myst med film och chips.
Idag när jag nu är ensam i mitt barndomshem hade jag planerat att ta mig tid och presentera det kommande året. Jag har nämligen massor med roliga saker och äventyr som redan är inplanerade. Men imorse fick jag en obehaglig och fruktansvärd nyhet och nu känns det som att jag inte alls har någon lust att blicka framåt på diverse positiva saker. Det kanske kommer längre fram. För tillfället vill jag ägna mina tankar till er istället! Jag har mina tanker hos er under den här svåra tiden.

Med dessa sista ord vill jag bara säga:
Ta vara på de älskade du har runt omkring dig, men vet aldrig vad som sker nästa minut.
Ta ingenting för givet!