onsdag 29 juli 2015

Buzzador- Veet Spawax

Igår, medan Colin ännu var hos fammo, hade jag äntligen tid att pröva på senaste Buzzador paketet. Produkten som jag skulle prova var Veet spawax. Att vara Buzzador innebär att man får delta i kampanjer, får produkter hemskickade som man sedan provar  och berättar vad man tycker om dem. Man kan berätta/visa produkterna för sina bekanta så att de också får ta del av produkterna.

I paketet den här gången fanns det alltså ett vaxningskit. Det var en uppvärmningsstation, var man smälte vaxplattorna, en spatel och instruktioner. I instruktionerna nämndes flera gånger en skrapa som man skulle använda till att skrapa bort vax från spateln med, men något sådan hade inte jag fått...

 
Man började med att smälta vaxplattorna. Det var det här momentet som gjort att det tagit så länge för mig att prova produkten. Det tog nämligen 30 min att smälta vaxplattorna... Så man behöver planera på förhand när man skall göra det.

Vänta, vänta...


Efter 30 min. hade plattorna smält och det var bara att börja använda.

Man bredde ut vaxet som sen stelnade på benet på 30-60 s. Sedan var det bara att dra bort vaxet. Inga extra remsor behövdes, till skillnad från vanliga hemmavaxningskit som jag provat på.

Positivt med den här typen var att det gjorde mindre ont att dra bort vaxet, jämför med vanliga pappersremsor. Om man inte lagt ett tillräckligt tjockt lager lämnade det lite vax kvar, men det gick rätt så lätt att pilla bort.
 
Vaxet var inte så effektivt som jag hade hoppats på. Här kan man se att det är stora områden upptill och där i mitten som det inte finns något hår på. (Hoppas ingen är känslig för bortriven kroppsbehåring.) Dessutom stod det i instruktionerna att man inte skulle vaxa ett område på nytt genast efteråt. Jag testade att göra det ändå men då kom en mera brännande och stickande känsla på området. Man behöver alltså komplettera med en rakhyvel...

Klart! Och här kan man nog se rätt så mycket hårstrån ännu...

En del vaxremsor blev det.

Enligt instruktionerna skulle man använda 4 vaxplattor till två "halvben". Det gick åt nästan all vax för mig, lite lämnade det på botten men doseringen var lämplig. Det som lämnade i burken kunde man lämna där och värma upp nästa gång. 

Tyvärr kan jag inte säga att jag blev riktigt såld på den här produkten. Det var roligt att testa på men jag kommer knappast att köpa mera vaxplattor och fortsätta användningen...

Det som talar emot produkten:
För det första var det för omständigt att överhuvudtaget kunna börja. Man måste planera när man skall göra det i och med att plattorna måste smälta. Sådant har jag sällan tid med. Jag är ingen sådan som har "spakvällar" hemma i badrummet så för mig var det ingen "skön och avslappnande stund".
För det andra tog själva vaxningen också jätte lång tid. Man kunde inte breda ut för stora områden av vax för då gick de sönder när man skulle riva bort dem. Man kunde alltså bara göra små områden i gången.
För det tredje var det rätt så klottigt. Man måste hålla på och snurra spateln innan man kunde ta upp den ur "burken" så att överflödigt vax fick rinna ner i burken. Jag lyckades i alla fall att inte klotta ner hela handfatet, men det var ett omständigt moment.
För det fjärde så blev resultatet inte alls så bra som jag hade hoppats på. Om jag vaxar vill jag inte behöva komplettera med rakning. Nu vågade jag inte göra det heller eftersom jag var rädd att irritera området ytterligare. Benen var nog lite röda och noppriga sen efteråt. Idag, dagen efter är de däremot återställda.
För det femte är produkten rätt så dyr. Jag kollade som hastigast upp att på Anttila kostar startpaketet (uppvärmningsstation, 6 vaxplattor och spatel) 39,99 och ytterligare vaxplattor (6 st.) kostar 16,99. För att vaxa nedre benen var det beräknat 4 plattor.

Det som talar för produkten:
Det gjorde mindre ont än att vaxa med pappersremsor.
Det kanske håller länge. Nu tog det ju så lång tid för mig att överhuvudtaget komma mig för att använda det, så det återstår att se. 
Och... Nej, det var nog bara det.

Kul att prova men inget som passade mig tyvärr.

Therese

tisdag 7 juli 2015

Några bilder från Vår Dag

Kan ännu inte förstå att jag är Fru Hatt. Har jag faktiskt varit med om mitt eget bröllop? Det känns som en dröm!

Det kommer nog att komma ett ordentligt inlägg om bröllopet. Men det blir längre fram när vardagen börjar rulla på som vanligt igen efter semester och bröllopsresa, och vi har fått foton av fotograferna. Till dess får ni hålla er till godo med en bildbomb och några korta förklaringar.
 

 Mycket tillställande innan festdagen, bl.a.vigsel- och festprogrammen veks.

På festplatsen spenderades många timmar innan lördagen med bl.a. pompomsupphängning. 

Ljuslyktorna som fanns på borden hade jag gjort av gamla glasburkar. 

På måndag var jag på provkamning. Något liknande blev det sen på lördagen.

Torsdagen spenderade vi hemma och tog det faktiskt rätt så lugnt och njöt av vädret mellan all packning. 

Colin fick en gräsklippare som var guldvärd att ha med när vi ställde till på festplatsen. 

På fredagkväll sov jag och mina två brudtärnor Anna och Andrea hos pappa. Björn sov med Colin hos hans föräldrar. 

Mellan fotograferingen och vigseln var vi på hotellrummet som vi hade bokat vid Epoque. Vi försökte äta lite smått och lugna nerverna.

 Och så börjar det!
 
 
Nygifta!


 





 Första dansen!


Ett litet plock från dessertbordet.

Det var några spännen att plocka bort ur håret...

Och min man han kan! Bröllopsgåvan som bl.a. bestod av ett presentkort på ett träningsprogram, ett kostprogram och en träff med en pt. Och ptn är Sara Back!

Nu kan jag med rätta dricka ur Mrs Muggen!

På söndagkväll åt vi bröllopsmaten (det lämnade mycket mat över...) och tittade igenom bilderna från photoboothkameran och tittade på det som blivit filmat från vigslen och festen. Det var en så overkligt känsla. Är det verkligen vi på filmen?
Det var en sån härlig dag! Jag kan inte förstå att jag faktiskt har varit med om det!