måndag 24 februari 2014

Storkok till herremannen

Vilket blåsväder vi har haft här i Vasa inatt! Även om jag tycker det är mysigt när det blåser och stormar var jag nog lite rädd att fönstren skulle blåsa in ett tag. Tills idag tycks det ha lugnat sig lite men ännu blåser det nog kraftiga vindar.
Vädret är så härligt vårlikt för tillfället! Jag vill absolut inte ha minusgrader och snö. Igår var jag på en promenad med vagnen och det var så skönt att kunna skutta vagnen på bar asfalt, dessutom sov Colin hela vägen eftersom vagnen inte rörde sig lika mycket som när gatorna var fulla av snö.
Förutom en vårlig promenad igår stod jag vid spisen ett antal timmar. Jag kokade mat till Colin och frös in i portionsförpackningar så nu behöver jag inte koka någon mat till honom på en stund. Det är så mycket smidigare att bara ta upp en påse ur frysen istället för att koka en liten mängd mat till honom varje dag.

Det blev 20 lunch/middagar och ett antal mellanmål. 

Prova på lite nya ingredienser så det återstår att se om han äter tomat, paprika, ris....

Nu skall jag försöka hinna njuta av en kopp te innan lillchefen vaknar ute i vagnen!


Therese

fredag 21 februari 2014

Colins nya sockor

Idag fick jag färdigt Colins pippisockor. Mönstret som jag använt är Lindas men jag har använt lite fler maskor för att göra dem större. Klicka här för att se mönstret på både sockorna och vantarna.




Idag har vi också varit till öppet dagis där det var besök av en hälsovårdare som är väldigt kunnig inom alla möjliga områden vad gäller bebisar och barn. Idag fick jag svar på mina frågor kring Colins ätande. Han har börjat strejka vid väldigt många måltider och jag har varit rädd för att han inte skall få i sig tillräckligt med näring. Från och med nu är det tydliga mattider som gäller och ingen "extraflaska" bara för att han ätit dåligt. Han äter nog när han är hungrig!

Framför oss har vi nu en helg utan program och oj så skönt det skall bli! Colin var alldeles upp och ner efter förra helgens rajttande. Det är förstående med två kalas och två andra ställen som vi besökte på bara två dagar. Fyra olika ställen med olika ansikten på nästan alla ställen gjorde Colin osäker och orolig. Så nu skall vi bara ha en lugn helg med familjen!

Trevlig helg!


Therese

tisdag 18 februari 2014

Februarimånads födelsedagsbarn fick sockor

Föregående veckoslut var vi bjudna på två födelsedagskalas. Vårt fadderbarn fyllde 5 år och min kusin fyllde 9 år. Båda två fick varsitt par stickade sockor. Kusinens sockor kom jag på i sista minuten att jag skulle göra så de blev helt vanliga sockor. Fadderbarnets sockor blev med mönster på skaften.

Mönstret till fadderbarnets sockorna tog jag som vanligt från Garnstudion. Detta är mönstret. I efterhand blev jag lite besviken på mönstret. Vid skarven på mönstret skulle man maska av med jämna mellanrum och detta gjorde att mönstret inte passade ihop hela tiden. Skarven blev med andra ord inte så fin. Men annars var det ett roligt mönster att sticka.



Här syns det att mönstret inte passade ihop p.g.a. ihoptagningen. 

Kusinens sockor blev helt vanliga sockor gjorda av bl.a. restgarn.


Projektet som var tidskrävande är nu klart. Något bra är det med en längre bilresa när vi skall norrut. Bilder får ni se först senare, när mottagaren har fått det. På stickorna just nu finns ett par sådana här. Fast i traditionellt pippimönster som skall matcha Colins vantar.

Therese

måndag 10 februari 2014

Ta vara på tiden

19.9.2012 var jag med min syster till Kokkola, Iguana tattoo, för att ta min sjätte tatuering. Vill ni läsa om mina tidigare tatueringar kan ni göra det här.

Tatueringen har jag, som alla andra, själv designat. Jag har inte ritat den helt från scratch utan byggt ihop den utav bilder och delar som jag gillat. Jag skulle gärna rita alla mina tatueringar helt själv men eftersom jag inte är någon bra tecknare låter jag bli...
Motivet för tatueringen är ett timglas och texten "Time flies, do what you love, love what you do". Vår tid här på jorden är begränsad. Vi har bara ett liv, här och nu. Tiden rinner iväg och vi borde inte slösa den tiden med att göra sådant som vi inte tycker om.



Nu menar jag inte att vi skall leva vår dag som den sista och strunta i alla begränsningar och bara göra sådant som är roligt. Till livet hör också att göra sådant som man tycker mindre om. Till livet hör tråkigheter och "måsten". Mycket som händer i livet kan vi heller inte påverka. Trots allt detta borde vi ändå försöka tänka på att inte slösa bort vår tid på sådant som vi inte tycker om.
Hur vi lever vårt liv kan vi till en rätt så stor del ändå påverka. Till exempel vårt jobb. Man borde försöka hitta ett jobb som man trivs med och inte slösa bort de flesta av dygnets vakna timmar på ett jobb som man vantrivs med. Visst, ibland kan du bli tvungen att jobba med sådant du inte trivs med och inte vill göra, för att det kanske inte finns något annat jobb tillgängligt för tillfället. Det viktiga här, är då att man försöker hitta ett annat jobb och är aktiv med att försöka ändra på den situationen som inte känns bra. Om du bara nöjer dig med jobbet som du inte trivs med, men ändå går och gnäller över det utan att försöka göra något åt det. Då borde du ta dig en funderare.
I liknande situationer vill jag ha min tatueringen som en påminnelse. De saker jag kan inte trivs med och kan påverka borde jag försöka vara aktiv med att försöka göra något åt. Min tid är begränsad och jag vill försöka leva det så att jag känner att jag trivs med mitt liv.






Nästa tatueringen är under konstruktion och den kommer givetvis att ha med Colin att göra. Lite knepigt blir det nu med att hitta en bra tidpunkt att göra den. Jag skulle gärna göra den under vintern så att den hinner läka ordentligt innan våren och sommaren kommer. Då blir den mera utsatt för t.ex. solens strålar. För tillfället har vi babysim varje onsdag och man skall nog inte simma så tidigt med en färsk tatuering. Nå, det löser sig....


Therese

En riktig "fisilapp"

Tycks bara vara på måndagar som jag har tid att skriva i bloggen...
Helgen har rusat förbi än en gång. Vi var bara hemma och gjorde inga stordåd. Nästa helg är det dags för två kalas så jag tror att vi laddade upp mentalt inför det också. Colin har nämligen börjat visa en väldigt blyg sida. Han blir ofta ängslig av sig och trivs just ni bäst hemma.
I fredags visade han upp denna sida väldigt klart och tydligt. Vi var bjudna till våra vänner på kvällen. Colin somnade i vagnen på väg dit och han sov en stund på deras gård. När han sen vaknade och kom in var det något som brast inom honom. Han gallskrek i vad som kändes som en evighet. Inget hjälpte. Han lugnade sig inte i famnen, varken mammas eller pappas famn hjälpte, han ville inte dricka en varm flaska mjölk. Det gick inte att få honom på bättre humör genom att busa med honom. Till slut, när chocken hade lagt sig antar jag, så lugnade han ner sig lite. Resten av kvällen var han väldigt orolig av sig och ville helst vara i famnen hela tiden.
Jag vet inte om jag inbillar mig men jag tycker att varje gång han sovit ute nu och jag tar in honom är det som att han analyserar omgivningen för att säkerställa sig om att han faktiskt är hemma. Får se hur det blir imorgon när vi skall på mamma-barn träff. Inte så roligt om han inte trivs någon annanstans än hemma.
Jag kan i alla fall trösta mig med att i lördags var vi och äta vid Amarillo och då var han vaken en stund i vagnen och han var rätt så nöjd med att ligga där och titta på folk och leka med sin skallra. Det blev inget gallskrik då.
För tillfället sover herremannen ute i vagnen. Jag har kokat en kopp te åt mig och tänkte försöka skriva ett inlägg om min senaste tatuering. Det slog mig när jag läste om Lindas nya tatuering, att jag inte har skrivit om min sjätte tatuering. Den är inte speciellt ny mera, det börjar bli 1,5 år sen jag tog den. Nästa är under planering. Så nu håller vi tummarna att killen sover en stund till så att jag äntligen får skrivit inlägget.


Therese


Måste bara inflika att jag gillar vädret vi har nu väldigt mycket! Överallt ser man folk som klagar på vädret men jag tycker det är alldeles perfekt! Det är så härligt att snön smälter och att det blir varmare. Det är inte alls roligt att plumsa på i snön med vagnen och dessutom är gatorna så guppiga att Colin inte sover så bra i vagnen när det skumpar allt för mycket... Bar asfalt är mycket bättre. 

måndag 3 februari 2014

Ytterligare ett par tågsockor

Under förra veckan färdigställde jag ytterligare ett handarbetsprojekt, ett par tågsockor till en dryg ettåring. Jag hade inte möjlighet att lämna över dem själv och kolla om de passade men jag hoppas att de inte blev för små. Jag tycker det är väldigt svårt att veta hur stora fötter barn har i respektive åldrar... Lättast är det med halvåringen här hemma som man kan prova på under arbetets gång.





Idag skall vi bara vara hemma. Jag skall fortsätta på ett arbetsdrygt men roligt stickprojekt och jag hoppas Colin sover lika bra där ute idag som han gjorde igår så att jag hinner göra mycket på projektet.


Therese