tisdag 30 juli 2013

Juli eller augusti

Kanske de blir en juli bebis i alla fall...

Therese

måndag 29 juli 2013

41+3

Nu kan jag med rätt så stor säkerhet säga att jag inleder sista veckan som gravid. När det blir måndag igen nästa gång borde vi ha fått träffa vår bebis.
Helgen förflöt på som vanligt. Jag satt ute och läste någon bok största delen av tiden medan sambon fixade med ett och annat inomhus. Han har beställt en ny gitarr, förstärkare och högtalare så än en gång krävdes det lite omstrukturering. Jag börjar mer och mer längta till den dag när vi har möjlighet att skaffa vårt eget ställe. Något som är vårt där vi får göra vad vi vill. Och något större. Där man inte behöver kompromissa om vad som skall få plats och inte. Den dagen kan inte komma fort nog.
Idag tänkte jag faktiskt försöka göra lite nytta här hemma och baka kex. Båda kexburkarna gapar tomma...  Om jag skulle få fyllt den ena av dem skulle det vara bra. Får se hur långt orken och humöret räcker. Sen borde jag tvätta lite kläder och stryka lite lakan också. Oj oj, nu blev jag nog busy...
För att liva upp hela bloggen lite bjuder jag på lite bilder från en promenad som vi gjorde förra veckan. Allt för att försöka få igång förlossningen... Men inget hände, bebisen var nog inte redo ännu.








Therese

söndag 28 juli 2013

41+2

Bebisen ville tydligen inte dela födelsedag med sin farfar. Inget annat att rapportera. Inga speciella planer för dagen. Så länge jag får en glass (och en bebis) är jag nöjd. Jag håller mig i min egen bubbla, humöret är inte på topp så jag trivs bäst här.

Therese

lördag 27 juli 2013

41+1

Idag blir det att se om bebisen vill dela sin födelsedag med sin farfar eller om bebisen vill ha en egen födelsedag. Jag tyvärr på det senare...
Idag blir det att bänka sig under parasollet med en bra bok. Redan igår fick jag nog plocka fram parasollet för då klarade jag inte av att sitta i direkt solljus mera. Vill heller inte utsätta bebisen för alldeles höga temperaturer. Så det blir nog att söka skugga idag.
 

En liten rolig grej hände igår. Gårdagens litteratur bestod av böckerna ovan. En bok av Sophie Kinsella, hon som också har skrivit Shopaholic böckerna, och den andra boken är skriven av en tjej, som överlevde Utöya, och hennes pappa. Sedan när jag på kvällen surfade in på Blondinbellas blogg så fick jag läsa detta inlägg. Vi hade läst samma bok på samma dag. Jag var kanske inte riktigt lika förtjust i boken som Blondinbella men visst gick den bra att fördriva tiden med ute i solen.

 
Idag blir det att välja ut en ny bok ur högen som fick följa med hem från biblioteket igår.
Jag kan tänka mig att bloggen inte är så väldans intressant att följa med för tillfället... Men saken är den att jag gör ju inget annat på dagarna är fördriver tiden med bl.a. att läsa så det blir mycket sådana inlägg nu.

Therese

fredag 26 juli 2013

41+0

Fredag ännu en gång. Skönt att veta att sambon snart är hemma två dagar igen. Igår hade jag besök en stor del av dagen så dagen gick rätt så snabbt då. Dessutom var vädret utomordentligt så jag kunde sitta ute och läsa resten av dagen. Idag måste jag fara till biblioteket en sväng och låna en hög med nya böcker. Mitt "lager" här hemma börjar sina. Jag hade inte räknat med att bebisen skulle stanna så länge inne i magen.

Therese

torsdag 25 juli 2013

40+6

Vaknar upp till ännu en dag utan att något har hänt. Idag skall jag umgås med en kär vän, det gör förhoppningsvis att tiden går liiiiite snabbare. Vid 41+5 blir det övertidskontroll om inget har hänt innan det, så nu har jag försökt prata förstånd med bebisen och förklarat läget.


Morgonte

Therese

onsdag 24 juli 2013

40+5

Inga tecken på att en förlossning skulle bli aktuell idag. Snart blir det en sväng till rådgivningen. Sedan bänkar jag mig ute i solstolen med denna bok:

Källa


Therese

tisdag 23 juli 2013

40+4

Vi fortsätter på samma spår som igår. Idag tänkte jag också lacka naglarna.
Jag har hittat en superbra sida där man kan se filmer och serier gratis på nätet. Klicka här! Kanske har flera av er redan upptäckt denna men för mig har den varit helt obekant sedan en tid. Så praktiskt och bekvämt! Igår tittade jag på olika serier, bl.a. Sally (!). Vilka minnen den serien väcker! dag skall jag fortsätta beta av avsnitt på bl.a. Cougar Town. Passlig intellektuell nivå dagar som dessa.

Fortsätter med konsumtionen av hallonbladste och en och annan (?) chokladbit nu som då.

Idag blir det ett beiget nagellack. Det orangea som jag har nu känns för somrigt för detta storm väder.

Therese

måndag 22 juli 2013

40+3

En ny vecka med ännu en måndag inleds och jag har fortfarande inget roligt att rapportera. Helgen gick ändå rätt så fort eftersom jag fick ha sambon hemma. Nu är han åter på jobb och jag skall sysselsätta mig själv igen. Fast som hälsotillståndet är för tillfället behövs inga sysselsättningar. Det räcker med soffan och tv:n. Känner mig riktigt trött idag.
I lördags hade Iron Maiden en konsert i Finland. Vi var förstås lite snopna över att inte kunna fara eftersom det brukar höra till att alltid fara på deras spelningar i Finland. Vi har ju en härlig orsak till att inte kunna fara i år så det var nog ingen större besvikelse. Men sambon tröstade sig ändå med något Iron Maiden relaterat eftersom ingen bebis syntes till på hela lördagen.

Trooper öl



Therese

lördag 20 juli 2013

Färdigställda handarbeten

Igår fick jag färdigställt två handarbeten och dessutom påbörjat ett tredje. Mössan blev klar, jag köpte knappar till åkpåsen och sydde på dem samt stickade en tågsocka. Det som jag tyvärr inte tänkte på vad gäller sockan var att jag använde ett lite tjockare garn än till det andra paret så de här kommer nog inte att passa på en bra stund eftersom de blev så stora...

En hjälmmössa

Åkpåsen med träknappar

Den ser verkligen lång ut....

Varför svänger sig vissa bilder...

En vit tågsocka med lite silvergarn inbakat


Av farmor och farfar fick bebisen en till filt.

Med söta hundar på
Och idag går vi hemma och väntar, läser lite, lagar lite mat, handarbetar lite, tittar lite tv och så vidare. Allt för att få tiden att gå så snabbt som möjligt.

Therese

fredag 19 juli 2013

Dagen D

Dagen D. 40+0. Beräknad förlossning. Har dock inga stora förhoppningar om att vi skall få träffa vår bebis idag. Det är nog allt för lugnt på den fronten. Istället skall jag luncha med svärföräldrarna som är i stan. I övrigt skall jag vänta... Tur att det kommer helg emot nu så att jag får ha sambon hemma två dagar. Dagarna går mycket snabbare då.

Igår fick jag övertalat sambon att om han städar fixar jag glass med jordgubbar. Och det var så gott!



Therese

torsdag 18 juli 2013

39+6

Tänkte bara kika in och säga att vi inte har någon bebis ännu. Någon kan ju bli orolig om jag inte uppdaterar.
Idag skall jag göra som alla andra dagar d.v.s. göra ingenting.
Tänkte i alla fall försöka muta sambon att städa om jag fixar vaniljglass med jordgubbar. De låter som en väldigt bra deal i mina öron.

Therese

onsdag 17 juli 2013

Stickat åt lillen

Ännu en lat dag börjar vara till ända. Idag kunde jag spendera många timmar utomhus, till skillnad från de senaste dagarna som spenderats i soffan framför tv-serier. Omväxling förnöjer och i detta tillstånd behövs inga stora omväxlingar. Några bilder får sammanfatta, har inte mycket nytt att komma med.

Igår bakade jag ett gäng med äppelmuffins som nu väntar i frysen på passliga gäster


Idag färdigställde jag tågsockorna.

Det blev riktiga clownsockor med så många färger, men jag använde flera olika restgarn. Nu har jag redan planerat nästa par som skall bli ett par lite finare.

Jag har också påbörjat nästa projekt. En liten mössa.

I solstolen var det denna som fick göra mig sällskap idag.

Idag var det också första gissningen när bebisen kommer. Conny gissade på 17.e. Tyvärr ingen bebis idag. Nästan gissning är 21.a. Fast jag tycker nog gott att den kunde komma på fredag som beräknat.


Therese

tisdag 16 juli 2013

Baka med Lilla My

Precis hemkommen från veckans rådgivningsbesök. Inget extra där, bara att fortsätta vänta.
Idag tänker jag mig en likadan dag som igår. Några avsnitt Skärgårdsdoktorn, en tupplur, lite läsning och lite stickning. Tänkte också baka något passligt att frysa in om jag orkar. Skönt att ta dagen som den kommer. Extra skönt att det är dåligt väder så man med gott samvete kan ligga på soffan hela dagen.


En ny äggklocka fick jag av syster till födelsedagen. Mycket snyggare än vår gamla timer.

Therese

måndag 15 juli 2013

Sista måndagen som gravid?

I lördags fick vi vara med och fira det vackra brudparet! Det var en fin vigsel och en rolig och vacker fest. Härligt att vi kunde vara på plats. Men ännu idag känner jag av festligheterna i kroppen så det blir nog en heldag i soffan med film och sticksömmen idag tror jag. Det står på alla ställen jag läst att man skall vila och sova mycket ny så kanske jag skulle passa på idag då. Igår hade vi också tänkt ta en riktigt slappardag eftersom jag var extremt trött efter lördagens firande men så kom jag på den briljanta idén att vi nog borde göra plats för bebisens vagn. Fram till nu har den stått i vårt sovrum eftersom det har varit så fullt i hallen där vi skall ha den. Igår tog vi tag i saken och började möblera om lite... Så nu är den saken också fixad och vi behöver inte stressa med det sen när bebisen har kommit. Efter det projektet var vi nog strandsatta i soffan resten av dagen.


Åkpåsen är nu klar, den väntar bara på några knappar så kan den användas


Har påbörjar ett par tågsockor

Nu står också vagnen och väntar på att någon skall flytta in, men vart vi skall sätta dynorna sen är det nog ingen som vet ännu.

Dagens mage

39+3
Nu skall jag se om jag orkar sätta igång en tvättmaskin innan parkerar mig i soffan...

Therese

fredag 12 juli 2013

Inget nytt under solen

39+0 idag. En vecka kvar. Men jag gissar ju att bebisen kommer den 23e..
Det har varit lite spännande på senaste tiden ifall något skulle börja hända. Vi har nämligen ett bröllop imorgon som vi gärna skulle fara på. Jag har varit lite nervös att något skulle hända men som det har sett ut hittills kommer det nog att vara tyst som i graven på den fronten. Vi kan lugnt fara på bröllopet. Från och med söndag är det sen inget som hindrar bebisen att komma. Då har vi inget mera inplanerat som vi borde hinna med.
Idag skall jag bänka mig i frissastolen en stund. Förutom det skall jag också försöka göra klart åkpåsen. Det är inte många moment kvar. I övrigt skall jag bara försöka njuta av att jag ännu kan bestämma helt hur mina dagar skall se ut...

Snart snart...

Igår steriliserade jag diverse tillbehör så att de är klara att tas i användning när den dagen kommer.
Therese

torsdag 11 juli 2013

8 dagar till bf

Igår hade jag syster på besök hela dagen. Hur trevligt som helst! Tack för att du kom! Till min stora överraskning hade hon bakat en kaka som hon hade med sig. Den smaskade vi på ute i solen och satt och pladdrade i några timmar innan vi begav oss in mot centrum. Syster shoppade och jag var med mest som sällskap. Visst hittade jag också något smått, som strumpor och spytrasor. Strumporna var faktiskt till mig själv... När sambon slutade jobbet för dagen möttes vi upp och for till Strampen för att äta. En perfekt dag!
Nu är jag glad att jag inte har något inplanerat för idag och imorgon. Inte ens en rådgivningstid att passa. Man behöver några dagar emellan allt program där man inte har något speciellt att göra eller tider att passa. Idag skall jag bara läsa och handarbeta. Kanske tupplura lite också. 

En härlig sommartårta



Idag är det mammas födelsedag. Hipp hipp hurra! Hon befinner sig i Sverige för tillfället så något firande av henne blir det nog inte. Jag misstänker att nästa gång vi ses är vi tre som grattar. Vi kommer nämligen att hålla oss hemma så mycket som möjligt nu till bebisen kommer. Det känns säkrast så. Man vet ju aldrig när något börjar hända.

Therese

onsdag 10 juli 2013

Födelsedagspresenter

Igår var det min födelsedag. Den firades lite på kvällen med middag tillsammans med sambon. Först körde vi ut till Molpe och Strand Mölle. Jag har länge velat prova restaurangen där så när jag fick bestämma vart vi skulle fara blev det en sväng till Molpe. Sedan blev det en sväng till Kaffehuset August för efterrätt. När vi kom hem var vi så mätta så och slöa så vi stannade i soffan och såg en film resten av kvällen. En riktigt lugn och gemytlig dag.
På söndagens kalas fick jag många fina presenter av gästerna. Tack allihopa för alla presenter!! Bl.a.  fick jag en fotbehandling på Vaasa Day Spa som jag avnjöt i måndags, en salladsbunke och lite smått och gott att äta. Resten i bildformat nedan.

Ett nytt överkast i vitt. Nu kan jag ha fram filten, den passade inte alls ihop med det förra överkastet som vi hade.

Titta så vackert de blev!

Det är inte helt slätt, utan innehåller lite mönster

En massa fina blommor har jag fått!

Och två uteblommor också.

En kakspade, med muminmamman. Tänk att jag inte har haft en sådan tidigare!
Idag kommer syster och hälsar på. Eftersom hon hade jobb på söndagen, kunde hon inte komma då så hon får en egen dag istället. Vi hoppas på bra väder hela dagen så att vi kan vara ute och njuta!

Therese

måndag 8 juli 2013

Födelsedagskaffe

Igår blev det som sagt kaffebjudning för familjen. Mina bakverk lyckades slutligen och jag tror alla gäster blev nöjda med utbudet. Idag skall jag äta kalasrester och gå på en fotbehandling. Hur perfekt är det inte att jag av svägerskan med familj fick en fotbehandling på Vaasa Day Spa idag, nu när vi skall på bröllop på lördag. För som läget ser ut lär vi nog inte få någon bebis innan det.

Kalasbordet


Tårta, cupcakes, suffelikex, dominokex och en tonfisk- räkpaj
Cupcakes gjorda på hallon- och vitchokladmuffins med jordgubbsmoussefrosting

Tårtan

Fylld med jordgubbsmousse och pätkismousse och ovanpå grädde och jordgubbar

Första biten


Inte blir jag gift i år

Therese