onsdag 31 oktober 2012

En liten kille

Äntligen! Den lilla killen föddes idag. Som vi har väntat på dig!
Nu längtar vi bara efter att få träffa dig!

Grattis till de nyblivna trebarnsföräldrarna!

lördag 27 oktober 2012

Mysfrukost

Det här veckoslutet kommer definitivt att gå i stillhetens tecken. Vi har absolut inga som helst stora planer. Jag började morgonen med ett yoga pass. Därefter dukade vi upp en stor och härlig frukost. Vi satt och åt och drack länge och väl, läste lite tidningar och bara njöt av doftljusen och kaffedoften. Jag köpte faktiskt en jultidning igår, den första för i år, som jag satt och bläddrade i. Den var fullspäckad med härlig julinspiration och jag började längta ännu mera till december.





Det enda som vi har inplanerat under veckoslutet är ett kaffebesök imorgon och till det skall jag baka någon smarrigt. Annars tänker jag inte genomföra några stordåd. Det behövs inte så mycket mera än en sticksöm och tända ljus för att själen skall få ny kraft.

Therese. 

fredag 26 oktober 2012

Årets första snö

Ingen har väl missat att det har snöat? Igår var det en riktigt härlig dag, det snöade och haglade om vartannat. Jag hade bänkat mig vid köksbordet under gårdagen istället för att sitta vid skrivbordet som står i sovrummet. Då hade jag möjlighet att se de vackra snöflingorna dala ner. Det gav mig en massa ny energi och det var nästan så att jag kunde känna glöggdoften. Vilken tur att vi inte har handlat hem någon glögg ännu, den hade nog varit slut redan då. Jag måste nog spara glögginvigningen några veckor till ännu.
Idag tar jag lite ledigt från tråkiga saker. Björn är ledig idag också så vi skall luncha på stan och uträtta lite ärenden. Sedan blir det storstädning så att vi kan njuta av helgen i ett fräscht hem. Det skall bli så skönt med ett veckoslut som vi inte har några planer för. Sticka lite, smutta på ett glas vin och titta på någon bra film. Välkommen veckoslut!

Alla foton är från gårdagens första snöfall. 
Idag har vi betydligt vackrare väder, med solsken och minusgrader.









Så mycket väder prat det blev här nu men... Om jag hinner under veckoslutet skall jag göra ett inlägg om min nyaste tatuering.


Therese.

torsdag 25 oktober 2012

Hemulen och Vinterskog

Igår blev muminshoppingen av. Jag hade ett stämpelkort till Iittala outlet som skulle ge mig 50% på en muminsak.Rabatten gällde inte säsongmuggar eller sådana "speciella" saker. Men jag kunde ändå inte lämna den vackra muggen kvar i butiken. Så det blev två nya muminmuggar igår.








Angående mina höftproblem. Jag beställde en läkartid. Så i mitten av november hoppas jag få svar på vad som är fel. Och gällande valpsjukan funderar jag på att beställa en tid till en massör. Jag har googlat runt lite och läst att det gör fruktansvärt ont och därför drar jag mig för att fara på en massage för det...



Hoppas att snön kommer idag...



Therese.

onsdag 24 oktober 2012

Påsklimpa till höststormen

Igår bakade jag detta goda bröd. Jag hittade det häromdagen bland mina recept och det var en "Sötsur påsklimpa", men för mig var det nog mera som en jullimpa på grund av kryddorna. Riktigt saftigt och gott var det. Dessutom börjar det dofta så gott i hela hemmet när det vankas nybakat. 





Efter min morgonpromenad ute i blåsten får jag nog inse att jag måste ta paus med promenader och jogginrundor en tid. Valpsjukan gör sig alltid påmind när jag är ute. Tidigare har det bara känts av när man kommit in och böjt sig neg för att ta av sig skorna. Men nu känns det till och med av under promenaderna. Vad jag hittills läst finns det väl inte så mycket annat att göra, låta benet vila. Sen så provar jag också med att duscha kallt och varmt och massera det lätt. Finns det någon som har någon mirakelkur mot valpsjuka eller måste jag helt enkelt bara hålla en paus i promenaderna en tid? Vilken tur att jag har mitt lilla hemmagym så att jag kan göra något i alla fall.

Sen till en annan sak. Jag har under en längre tid nu haft "problem" med mina höfter. När jag gör vissa övningar under träning, t.ex. sit ups eller någon övning där höftlederna vrids eller öppnas upp så knäcker det i höfterna. Det gör inte ont men det är obehagligt. Ibland får jag känslan av att höften skall "hoppa ur led", en obehaglig känsla som jag inte riktigt kan definiera. Men det gör aldrig ont, inte heller efter ett träningspass där det har funnits någon övning var häften "knakat" nu som då. Vad kan detta vara? Och till vem skall jag vända mig, massör, läkare, naprapat...? Det kan knappast vara hälsosamt att ha en höft som knäcker. Oftast också när jag sätter på mig byxor, när man liksom drar upp ett ben och sätter ner det igen så knäcker det. Något i höfterna som inte är som det ska vara. Men jag har ingen aning om vart jag skall vända mig. Kan en massör fixa något sådant eller... Någon som vet?



Jag ju min effektivitetsvecka så det är väl bara att bita i det sura äpplet och börja skriva.


Therese.   

tisdag 23 oktober 2012

Nyttiga kokosbollar

Morgonpromenaden avklarad, kaffet uppdrucket och spotify snurrar. Jag är redo för dagens stillasittande aktiviteter.


De här nyttiga kokosbollarna gjorde jag igår.
Perfekt när chokladtanden värker vid eftermiddagskaffet. 
Och de smakade faktiskt otroligt gott, för att vara så nyttiga. 


Ikväll skall jag släpa med mig sambon på lite muminshopping...

Therese.

måndag 22 oktober 2012

Nattfrost

Veckoslutet blev precis så härligt som jag hade tänkt mig. Jag hann träffa många personer som jag inte sett på länge och jag hann också njuta av det fantastiska vädret som vi hade både lördag och söndag.

Det blev två lång promenader i natursköna Lappfors både lördag och söndag.
Nedanstående bilder är alla från söndagens promenad. På lördagen kom jag mig iväg så sent så det hann bli mörkt innan jag var tillbaka. 




Härligt med nattfrost, luften blir så klar och krispis

Den här veckan är jag ledig från jobbet, jag fixade med mitt schema så att jag skulle kunna han en lite längre ledighet och jobba på avhandlingen. Jag kommer inte tillräckligt bra igång när det bara är en dag här eller där. Så nu skall jag försöka få gjort så mycket som möjligt under denna vecka. I period två som börjar nästa vecka skall jag nämligen gå en kurs själv, troligen min sista kurs någonsin, och jag befarar att jag inte kommer att ha alls lika mycket tid för avhandlingen då. Så nu gäller det att vara aktiv. Och jag känner faktiskt motivationen inom mig.


Therese.

fredag 19 oktober 2012

Höstens gåvor

Idag blir det som sagt att åka norrut när sambon kommer hem från jobbet. Jag är riktigt spänd över veckoslutet. Så mycket skojjigt på programmet. Dessutom skall jag också bara ta det lugnt och njuta av höstvädret i hemtrakterna. Jag tänker mig långa promenader, med och utan sällskap och bara få andas in den friska luften.
Denna morgon började jag också med en promenad. Jag trotsade regnet, drog på mig regnkläderna och vandrade upp och ner för Vasas gator i nästan en timme. Det var härligt att komma in i värmen och avnjuta frukosten efteråt. Gröt med egengjord äppelmos och en vitaminslurp och smakade himmelskt efter promenaden.


Mera ekologiskt kan det nästan inte bli.

Nu skall jag börja packa väskan och låta ännu en dag förflyta utan att jag öppnar Dokumentet. Nästa vecka tar vi nya tag.


Trevligt veckoslut!


Therese.

torsdag 18 oktober 2012

Många härliga återseenden

Resten av den här veckan kommer att vara fylld med efterlängtade återseenden.
Idag blir det ett café besök med en kär vän som jag inte har sett på ca. ett halvår. Äntligen får jag krama om dig. När man efter ca. 4 år umgåtts nästan dagligen och sedan inte träffar varandra på ett halvår känns det som en evighet.
Under veckoslutet åker vi till hemtrakterna och där blir det ännu flera härliga möten. Jag skall få träffa en vän som jag inte sett på över ett år, eller det måste nog vara mera. Hon har flängt jorden runt känns det som. Det skall bli så härligt att äntligen få ses! Jag har ju själv inte varit till hemtrakterna sedan början av september så det är många där som jag längtar efter att få träffa. Jag måste ju hinna se den blivande trebarnsmodern innan bejbin kommer.
Jag längtar så efter allt härligt som väntar. Hoppas jag hinner träffa alla!

Nu skall jag sticka på stan för lite garnshopping innan det blir café besök.

Ha de gott!


Therese.


måndag 15 oktober 2012

Middag 13.10

Lördagens middag blev som vanligt en succé. Den jätte goda maten tackar vi värdparet för och sällskapet stod vi väl alla för! Vi hade en riktigt gemytlig kväll med munnar som gick i ett och ett never-ending sällskapsspel. Men roligt var det även om vi fick avbryta eftersom ingen lyckades ta hem segern som det var tänkt att man skulle göra. Jag längtar redan till den inplanerade julmiddagen. Kom december, kom!


Havtornscheesecake gjorde jag till efterrätt. Den fungerade riktigt bra som avslutning på en god middag. Den var syrlig och var inte för mättande.



Hela gänget samlat. Tack för denna gång, vi tar pånytt!

Therese.

lördag 13 oktober 2012

Ikväll blir vi bjudna på middag

Äntligen är dagen här. Dagen som vi spikade fast för flera veckor sedan. Det är alltså dags för middag med hela gänget. Jag är så glad att vi har lyckats hålla denna tradition vid liv. Tänk vilket underbart gäng vi är.

 

Ikväll skall vi ytterligare krydda vår vänskap.



Kakan är redo i kylen och jag hoppas den inte kommer med några överraskningar vid avnjutningen.
Men innan det är dags att traska iväg på middag blir det ett frissabesök, mina torra toppar är inte det vackraste för tillfället. Så skönt att kunna ringa till frissan och få en tid en och en halv timme senare. Det är härligt med drop in.

Trevlig veckoslut!


Therese.

fredag 12 oktober 2012

Humöret och vädret går hand i hand


Vilken grå och trist dag, både ute och inne. Vädret visar sig från sin riktigt värsta sida, det blåser och regnar. Jag borde jobba stenhårt med gradun idag men ibland kommer det smällar man får ta och all energi försvinner.Vilken tur att jag och sambon redan har planerat fredagsmys med hämtpizza så att jag har något att fokusera på under dagen.

Regn och rusk.
 Imorgon blir det också middagsbjudning med hela gänget och det lyfter minsann humöret uppe! Jag har än en gång fått äran att göra efterrätten, det är så skoj! Jag har sökt fram ett recept som jag tror skall bli riktigt smaskigt och passar dessutom hösten.

Receptet innehåller de här c-vitamin bomberna.

Jag undrar när det skall bli första gången som något misslyckas för mig. Jag är alltid en sådan som prövar på nya recept när jag skall göra något. Det är sällan jag gör samma saker två gånger. Detta gäller också när jag skall baka till någon speciell händelse, t.ex. kalas eller som nu en middag med vännerna. Jag provar alltså aldrig ett recept utan kör på bara och hoppas det blir gott. Och hittills har det faktiskt inte gått snett ännu. Men jag väntar på den dagen när det kommer att se smaskigt och gott ut men smaka riktigt illa. Den dagen den sorgen. Hittills har det ju som sagt aldrig hänt.

Idag åker lilla lillasyster till Turkiet med en kompis. Sen när blev hon så stor att hon far iväg själv på en resa? Lite orolig kommer man nog att vara under tiden de är borta. Men jag önskar er en riktigt trevlig resa och ta hand om varandra!

Dags att rycka upp sig och försöka jobba lite på gradun i alla fall. Åtminstone öppna dokumentet så att man inbillar sig att man är duktig. Nåja man kan inte alltid vara på topp.

Ha ett trevligt veckoslut!


 Therese.

måndag 8 oktober 2012

Jag behöver er hjälp

Denna vecka har rivstartat med jobb hela dagen lång. Resten av veckan kommer att vara likadan, förutom fredag då jag förhoppningsvis kan vara hemma och fixa med egna skolarbeten.

Helgen gick i ett huj, som vanligt. Men den var riktigt trevlig och gemytlig. Även om jag spenderade hela lördagen ensam. Hela tre romantiska filmer hann jag se på lördagskväll, typiska tjejfilmer som jag aldrig skulle få Björn att se. Det är också ett stort plus med mycket filmtittande, nämligen all den tid kan jag också sätt på att sticka. Jag blir lätt uttråkad av att bara sitta och sticka eller att bara titta en film. Men kombinera dessa två och jag skulle kunna sitta i soffan hela dagen, speciellt när regnet smattrar utanför och tekoppen ryker på bordet. 



På söndag fick vi mat och kaffesällskap och jag passade på att prova ett nytt pajrecept som jag hade spanat in sedan tidigare.
Nu är jag så lat så jag fotade helt enkelt receptet ur tidningen, det är ur en Pirkka mattidning.




Började med att koka bären. 
 
 Pajformen togs fram


Och efter några moment däremellan hamnade den in i ugnen, och som vanligt slog mig aldrig tanken på att fota den färdiga pajen. 

 Den smakade gott. Men räknar man med den tid det tog att göra den skulle jag nog inte göra den fler gånger. Det finns andra saker som är mera lättlagade och mycket godare. Ändå roligt att prova på något nytt, och speciellt att baka av bär som är plockade hemifrån.




Nu till en helt annan sak. Jag skulle behöva lite hjälp. Det är så att jag skulle behöva ett garnnystan av detta märke här under, Novia ilona. Jag har tidigare köpt olika färger av detta garn på Citymarket men nu kan jag inte hitta det någonstans. I och för sig har jag inte sökt i alla butiker ännu. Men jag ville ändå be er att hålla utkik efter ett nystan av detta, koderna finns på undre bilden. Det är en grå nyans, så att ni vet ungefär vad ni söker.
Det är så att jag har börjat sticka en julklapp med detta garn och jag trodde det skulle räcka. Men tydligen var mitt spelöga helt ute i rymden för jag behöver uppenbarligen mera av det. Jag skulle inte gärna riva upp allt för att använda något annat garn...
Så om någon råkar hitta ett sådant garnnystan åt mig vore jag tacksam. Om vi inte kan träffas betalar jag självklart postkostnaden om du kunde vara så vänlig att posta det till mig i sådant fall.
Please keep your eyes open!


 Garn 030, färg 047 och parti 8365. Garnet och färgen måste stämma överens, partiet behöver inte vara detsamma.
TACK!



Snart blir det att ställa sig iväg på en promenad i gott sällskap. 
Det är så härligt att promenera i den friska luften med en god vän efter en stressig dag.
Hjärna blir som ny efteråt.




Trevlig fortsättning på veckan!


Therese.

lördag 6 oktober 2012

Oktober kommer med regn och rusk

Kanske det skulle vara dags för en liten uppdatering igen... Jag vet att jag har lite svårt att komma igång med bloggen igen efter sommarens uppehåll. Men efter en dag på jobbet, där jag oftast har suttit hela dagen framför datorn så lockar det inte precis att starta datorn här hemma och fortsätta på samma linje...
De dagar jag är ledig från jobbet är det gradun för hela slanten som gäller och det betyder också många timmar framför dataskärmen.
Men jag skall försöka skärpa mig. Jag tycker ändå att det är roligt att blogga när jag väl tar mig tiden att göra det.
Det blir som vanligt, en liten bildserie över det som har hänt, endast en bråkdel, och med fokus på det jag har åstadkommit i skapandets tecken.



När oktober inleddes började jag också julklappstillverkningen.Tomteverkstaden är med andra ord i full gång. 

Redan i somras köpte jag lite olika tyger från IKEA för att sy nya kuddöverdrag. Det behövdes några månaders betänketid innan jag kom mig för att göra det.




Alla de här får samsas om utrymme i soffan tillsammans med några gamla kuddar.

Till sängen sydde jag nya överdrag till två kuddar.


Inspirerad av Linda tog jag mig tid att sticka sockor åt mig själv också innan tomteverkstaden påbörjades.

Nu har äntligen lampan kommit på sin rätta plats. Och den lyser så vacker i höstmörkret.



Idag åker Björn norrut och kommer tillbaka först imorgon. Jag har alltså en ypperlig möjlighet att titta på så många romantiska komedier som jag hinner ikväll. Men först blir det några timmars aktivt studerande.

Nu är det också mindre än en månad innan lilla bebisen förhoppningsvis kommer. Det börjar bli spännande!

Ha ett riktigt trevlig veckoslut alla trogna läsare!

Therese.